Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

William Ekong wekt ook op warme dinsdag overtuigende indruk op training

Het trainingsschema van deze week ziet er anders uit dan te doen gebruikelijk: vanwege de oefenwedstrijd die FC Groningen a.s. donderdag in Bad Kreuznach tegen FSV Mainz 05 speelt (aanvang 19:00 uur; wij zijn aanwezig en berichten live op Twitter over het duel), stapt de selectie van FC Groningen vanmiddag in de bus en zal zaterdag pas weer op Sportpark De Koepel te bewonderen zijn. William Ekong was ook vanochtend weer present en bewees opnieuw een aanwinst voor FC Groningen te kunnen zijn. We hopen dat het ondertekenen van een contract snel zijn beslag krijgt. Intussen is er een fanatieke strijd om een basisplek losgebarsten tussen Lorenzo Burnet en Giliano Wijnaldum.

Wouter was vanmorgen aanwezig in Haren en vervaardigde het volgende trainingsverslag!

  

Onder zomerse temperaturen werd de dinsdagtraining afgewerkt. Na de training gaan de mannen lunchen en dan vertrekt de selectie naar Duitsland voor een kort trainingskamp en de wedstrijd van donderdag tegen het Duitse FSV Mainz 05. De heren wacht een busreis van zes uur en dus alvast veel plezier voor het gezelschap.


Vandaag werd getraind onder vrij grote publieke belangstelling; zelfs enkele stewards van FC Groningen waren aanwezig. We zagen op het veld 17 spelers, twe weten Luciano, Bizot, Kieftenbeld, Van der Velden, De Leeuw, Botteghin, Burnet, Letschert, Magnasco, Texeira, Lindgren, Ben Moussa, Kirm, Kostic, Wijnaldum, Kappelhof en (hopelijk) nieuwe aanwinst William Ekong. Volgens de vele aanwezigen een hele goeie zet van FC Groningen om Ekong een contract aan te bieden en ook vandaag op de training liet hij zien een echte aanwinst te zijn voor de club.

 

De rest van de selectie (beloften) was afwezig want die speelt vanavond in Hardenberg de tweede oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg, de club van assistent-trainer Marcel Groninger. Coach van de beloften Paul Raveneau was wel aanwezig vandaag.

 

O.a. Jonas Ivens is geblesseerd. Hij heeft een liesblessure en zal binnen hebben getraind.


Na de gebruikelijke warming up-oefeningen nam Paul Ravenaeu de mannen onder handen in de vorm van het in twee groepjes de bal overspelen in vele vormen. De bedoeling was om elkaar de bal hard en strak aan te spelen en dan is een goede aanname van de bal erg belangrijk. Er zijn spelers die zo'n oefening goed kunnen gebruiken. Raveneau zat er bovenop en was bij deze oefening fanatiek aan het coachen, terwijl de andere coaches ook lekker met de bal aan het 'pielen' waren, zeg maar hooghoudspelletjes.
 

Dit werd een vrij lange tijd gedaan maar daarna stonden de bekende rondo's op het programma. De teams werden hierbij als volgt verdeeld:


(1) Magnasco, Van der Velden, Lindgren, Kostic, De Leeuw, Kirm, Ben Moussa, Kieftenbeld
(2) Botteghin, Burnet, Letschert, Ekong, Texeira, Wijnaldum, Kappelhof
 

Bas Roorda nam intussen Bizot en Luciano onder handen.


Daarna werden er twee doelen op een klein veld geplaatst en werd er partij gespeeld in vele vormen. Bizot stond in de ene goal en Luciano in de andere en constant werd er partij gespeeld van 1 tegen 1, 2 tegen 2 en 3 tegen 3. Dit was geweldig om te zien en je kunt zeggen dat hierbij met veel passie en strijd werd gespeeld en dat de emoties soms hoog opliepen. Daar is niks mis mee, het toont het strijdbare karakter van sommige spelers aan. Iedereen wil er gewoon vol voor gaan. Vooral het duel van Wijnaldum tegen Burnet was geweldig om te zien, beide strijden om een basisplekje en het is precies zoals Burnet laatst zei: moge de beste winnen.


De teams werden hierbij weer door elkaar gegooid en zagen er als volgt uit:


(1) Bizot, Ekong, Magnasco, Botteghin, De Leeuw, Kieftenbeld, Ben Moussa, Burnet, Kirm
(2) Luciano, Kostic, Van der Velden, Kappelhof, Letschert, Texeira, Lindgren, Wijnaldum


Bij de eerste groep deden De Leeuw en Kieftenbeld minder mee dan de andere spelers, ze waren nog een beetje voorzichtig met hun lichte blessures zo te zien. Vele mooie momenten en doelpunten waren er te zien van o.a. Texeira, Ekong, Letschert, Van der Velden en Ben Moussa, en ook zeer fraaie reddingen van de keepers en dan met name van Luciano. Zeer fanatiek werd er gespeeld en gecoacht door iedereen, erg leuk om als publiek toe te kijken.


Na ruim 1,5 uur training zat het er weer op en was het tijd om naar huis te gaan, broodje eten en dan even van de zon genieten en door naar Hardenberg voor de wedstrijd van de beloften die om 19.30 uur begint.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.