Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

Henk Veldmate op trainingsveld: "FC Groningen hoopt donderdag rond te zijn met Tjaronn Chery"

Onder tropische omstandigheden werkte FC Groningen vanochtend een training af op Sportpark De Koepel, deze week voor het laatst in deze voorbereiding gastvrij domein van de Trots van het Noorden. In de schaduw ging het nog wel, maar onder de gloeiend hete zon was het niet uit te houden. Zowel William Ekong als Krisztian Adorjan waren van de partij, en ook de kersverse keeperstrainer, de van PEC Zwolle overgekomen Sierd van der Berg, liet zich in Haren zien, zij het in burger.

 

UPDATE 1 maandag 22 juli 2013:

"ADO Den Haag en FC Groningen bereiken akkoord over transfer Tjaronn Chery"

Jim van der Deijl, ADO-volger van Omroep West, heeft op Twitter gemeld dat ADO Den Haag en FC Groningen het eens zijn geworden over de transfer van Tjaronn Chery. Met Chery zelf heeft FC Groningen nog geen akkoord, aldus Van der Deijl, die aangeeft dat Cabral "in de wachtkamer zit". ADO wil zich niet uitlaten over de hoogte van het transferbedrag.

 

Omroep West berichtte later op de website het volgende: "FC Groningen hoopt ADO-speler Tjaronn Chery deze week te presenteren. ADO Den Haag en FC Groningen hebben al een akkoord bereikt over de buitenspeler. Momenteel ligt de bal bij de Chery. Wanneer Chery zijn ja-woord geeft wordt hij de tweede aanwinst van Groningen (moet zijn vijfde-red.). Eerder huurde de ploeg uit het noorden Krisztian Adorjan van Liverpool. FC Twente-speler Jerson Cabral zit momenteel in de wachtkamer. Wanneer Chery naar Groningen verkast komt Cabral."

 

UPDATE 2 maandag 22 juli 2013:

"Jerson Cabral naar ADO Den Haag; Tjaronn Chery dichtbij overgang naar FC Groningen"

VI.nl bericht op maandagavond dat Jerson Cabral op huurbasis van FC Twente naar FC Groningen zal gaan. Dit maakt de weg vrij voor de overgang van Tjaronn Chery van ADO Den Haag naar FC Groningen. ADO wilde Chery immers pas laten vertrekken zodra er een vervanger was vastgelegd. VI.nl schrijft hierover: "De komst van Cabral hangt nauw samen met het vertrek van Tjaronn Chery. De 25-jarige technicus is dichtbij een transfer naar FC Groningen. De Noorderlingen verwachten op zeer korte termijn met ADO overeenstemming te bereiken over een overgang. Chery heeft in Den Haag nog een verbintenis voor twee seizoenen, maar aast al langere tijd op een transfer. In Groningen ligt een meerjarig contract voor hem klaar."

 

Overigens meldde Omroep West al eerder dat ADO Den Haag en FC Groningen overeenstemming hadden bereikt over de overgang van Tjaronn Chery, zie hierboven. Wellicht dat op dat moment de overgang van Cabral naar ADO ook al zo goed als afgerond was.


Inmiddels hebben we een fotoreportage van de training van maandagochtend van Eric Smit toegevoegd!

Technisch manager Henk Veldmate, ook al één van de aanwezigen, gaf op het trainingsveld inzake Tjaronn Chery aan dat FC Groningen hoopt a.s. donderdag rond te zijn met de speler, die volgens Veldmate heel graag naar Groningen wil komen. We zijn benieuwd of ook hij deze week kan worden vastgelegd! We schreven eerder vanochtend al dat de transfer van Chery naar FC Groningen samenhangt met die van Jerson Cabral van FC Twente naar ADO Den Haag. Het kan snel gaan met de transfer van Chery als die van Cabral een feit is.

 

Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

DSC_6949
DSC_6952
DSC_6955
DSC_6959
DSC_6962
DSC_6964
DSC_6966
DSC_6967
DSC_6968
DSC_6969
DSC_6973
DSC_6974
DSC_6978
DSC_6982
DSC_6986
DSC_6988
DSC_6990
DSC_7018
DSC_7024
DSC_7040
DSC_7042
DSC_7058
DSC_7064
DSC_7065
DSC_7070
DSC_7072
01/26 
start stop bwd fwd

 

Veldmate, later tegenover RTV Noord: "Zowel Ado Den Haag, Chery en FC Groningen zien heil in deze transfer. We zijn er nog niet, maar we zijn wel opgeschoven naar elkaar toe. We hopen de komende dagen meer duidelijkheid te hebben."

 

Hun aanwezigheid op het beruchte 'vertreklijstje' van FC Groningen ten spijt: o.a. Emil Johansson en Jonas Ivens trainden gewoon mee met de selectie. Zoals het nu lijkt telt de A-selectie van FC Groningen komend seizoen 25 spelers. Hierbij hebben we Adorjan, Ekong en Chery meegeteld en aangenomen dat er verder niemand meer vertrekt. Een forse selectie. Maar ook eentje waarvan de aanvallende mogelijkheden werkelijk afspatten. We krijgen steeds meer zin in het komende seizoen, dat al over minder dan twee weken begint! NEC-uit, wees erbij!

 

De eerste foto's van Eric van de training van vanochtend (later vanavond plaatsen we er nog een aantal):

 

Sierd van der Berg, de nieuwe keeperstrainer

 

William Ekong (4) en Krisztian Adorjan (7) trainden weer mee

 

Henk Veldmate kijkt toe

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.