Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Training dinsdag: mét Tjaronn Chery voorbereiden op oefenduel tegen Getafe

Tjaronn Chery is gisteren aangekomen in Groningen; vanochtend zat hij in Haren omgekleed in de kleedkamer terwijl de rest van de selectie net met de training was begonnen. Op dat moment kreeg de eveneens in Haren aanwezige Bas Roorda vanuit de Euroborg het verlossende telefoontje van de clubleiding dat alle details van de complexe transfer van Chery naar FC Groningen in kannen en kruiken was, waarna de aanvallende middenvelder zich bij zijn nieuwe collega's op het trainingsveld vervoegde. Uit het verdere verloop van de training bleek dat hij morgenavond in het oefenduel tegen Getafe (eveneens in Haren, 19:00 uur) op een basisplaats mag rekenen.

 

Dit geldt vermoedelijk niet voor Stefano Magnasco (stelde teleur tegen Mainz 05; Johan Kappelhof lijkt hem als rechtsback te vervangen), Nick van der Velden (rugklachten), Lorenzo Burnet (heeft straf) en Krisztian Adorjan.

 

Inmiddels bericht het Dagblad van het Noorden dat Lorenzo Burnet, Nick van der Velden en Filip Kostic morgen tegen Getafe niet bij de selectie zullen zitten. Burnet heeft een week straf, Van der Velden heeft rugklachten en bij de vandaag zieke Kostic worden morgen drie verstandskiezen getrokken.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Getafe:

 

Kirm - Zeefuik - De Leeuw

Chery - Lindgren - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Wouter was vanochtend present op Sportpark De Koepel; hij maakte het volgende verslag van de training.

 

Onder iets minder warme weersomstandigheden werd de zoveelste training afgewerkt ter voorbereiding op de competitie die over precies 11 dagen in Nijmegen van start gaat voor de FC. Deze morgen was voor de vele aanwezigen de vraag of Tjaronn Chery nu wel of niet naar de FC komt. Menigeen had hem al gezien op Sportpark De Koepel, maar dat was alleen binnen, niet buiten.

 

De training werd niet op het hoofdveld of op één van de kunstgras velden afgewerkt, maar op het veld naast de hoofdweg , waarschijnlijk om het hoofdveld te sparen voor de krachtmeting van morgen tegen het Spaanse Getafe. Dus voor de aanwezigen was een wandeling vereist en een gang door de tunnel om de training te aanschouwen. Vele toch iets oudere supporters hadden hier iets moeite mee maar gingen toch kijken, echt fans zijn dat toch? Toen wij onder de tunnel doorgingen kwamen we een zeer boos kijkende Lorenzo Burnet tegen, die normaal altijd vriendelijk goedendag zegt maar nu de kaken stijf op elkaar hield, en op het trainingsveld werd duidelijk waarom hij boos was. Hij was meerdere keren te laat gekomen en voor straf is hij terug gezet naar het beloftenteam. Op deze manier word de discipline aangehaald door de technische staf en daar is helemaal niets mis mee. Jammer voor Lorenzo maar hem kennende vecht hij zich wel terug.

 

Ook kwamen wij enkele spelers tegen die wat lichamelijke klachten hadden zoals Nick van der Velden die kampt met lichte rugklachten maar ook Género Zeefuik, Jonas Ivens en Emil Johansson kwamen wij tegen die teruggingen naar het krachthonk om later wel weer terug te keren op het veld. Filip Kostic was door ziekte afwezig vandaag.


Terwijl de overgebleven groep (Botteghin, Kirm, Saban, Hateboer, Van Nieff, Ben Moussa, De Leeuw, Lindgren, Texeira, Magnasco, Adorjan, Hiariej, Ekong, Wijnaldum, Letschert, Kieftenbeld, Luciano en Bizot) met de warming-up bezig was kwam ineens Tjaronn Chery in trainigsoutfit tevoorschijn. Hij ging meedoen met de training. Toen wist iedereen dat Chery de nieuwe aanwinst was voor FC Groningen. De vele aanwezigen waren blij met zijn komst en hij werd door enkele supporters welkom geheten, wat hij lachend accepteerde.


Op het allerachterste veld was Paul Raveneau bezig met de selectie van de beloften en Bas Roorda nam de vier keepers onder handen totdat Luciano en Bizot werden geroepen voor het grote partijspel.


Het was op een gegeven moment een komen en gaan van spelers, want tijdens een rondo zagen we ineens dat Richairo Zivkovic en Ron Janzen meededen. Er werd best wel fanatiek getraind en scherp gespeeld wat ook gevraagd werd door de technische staf. Tijdens deze rondo's en later ook bij het grote partijspel liet Chery zich direct in woord en gebaar gelden en ook liet hij direct zijn voeten spreken.


Het grote partijspel werd gespeeld met de volgende teams:


Geel: Bizot, Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum, Kieftenbeld, Lindgren, Chery, Kirm, Zeefuik, De Leeuw (misschien de basis voor morgenavond?)
Groen: Luciano, Magnasco, Ekong, Van Nieff, Janzen, Hiariej, Ben Moussa, Adorjan, Zivkovic, Texeira, Mennega


Er werd niet gescoord door beide teams, al kreeg geel in de vorm van Género Zeefuik wel een grote en niet te missen kans, maar hij miste dus wel. Daarna werden er vanaf links en rechts nog op corners getraind en binnen 1,5 uur was de training over en konden de mannen gaan lunchen en zich voorbereiden op de match van morgen tegen Getafe.

 

Fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van dinsdagochtend 23 juli 2013:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/15 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.