Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

David Texeira en Tjaronn Chery scherp op training vrijdagochtend

Ook vanmorgen werkte de selectie van FC Groningen weer een training af op het vandaag bewolkte maar zeer benauwde Sportpark De Koepel. Vanochtend werd er gericht getraind met het oog op twee oefenduels die de komende dagen worden gespeeld. Jong FC Groningen treedt morgenmiddag in Sneek aan tegen ONS Boso Sneek, en een dag later staat voor de hoofdmacht de zevende en tevens laatste oefenwedstrijd op het programma. In Delfzijl zal met FC Emmen afgerekend moeten worden.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

De groep was vandaag in tweeën gesplitst, en daar waar David Texeira zich mag verheugen op een basisplaats tegen FC Emmen, daar weet Género Zeefuik dat hij tot de wedstrijd van de beloften is veroordeeld. Dit zag er aanvankelijk niet naar uit, maar Texeira en Zeefuik moesten al vroeg op de training 'stuivertje wisselen'. 

 

David Texeira liet zien er alles aan te willen doen om ook bij de start van de nieuwe competitie de eerste spits van FC Groningen te zijn. Hij zwoegde als vanouds maar wist bovendien uit alle hoeken en standen te scoren. Bij het onderdeel 'schieten van afstand' maakte Tjaronn Chery een geweldig doelpunt; een groot applaus van het talrijk aanwezige publiek was zijn deel.

 

Op het hoofdveld waren uiteindelijk twee keepers en 12 veldspelers aanwezig, alsmede Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Van de veldspelers zullen er nog twee moeten afvallen. Wij denken dat zondag in de basis gekozen wordt tussen Maikel Kieftenbeld en Nick van der Velden (weer aanwezig nadat rugklachten hem verhinderden om tegen Getafe te spelen); ook zal van het drietal Andraz Kirm/Filip Kostic/Michael de Leeuw ongetwijfeld één speler afvallen. Op basis van de training van vanochtend ziet de opstelling van FC Groningen er tegen FC Emmen als volgt uit:

 

Texeira en twee van het trio Kirm/Kostic/De Leeuw

Chery - Lindgren - Kieftenbeld/Van der Velden

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Stefano Magnasco keert op basis van de training van vanochtend terug als rechtsback; gezegd moet echter worden dat Johan Kappelhof binnen trainde en dus door wat fysieke klachten geplaagd zal worden. Morgen zullen we zien hoe de vlag er bij hem voorhangt.

 

Op het minder geliefde bijveld zagen we een partij van 11 tegen 10, en de trainer Paul Raveneau en Marcel Groningen. Het elftal dat morgenmiddag in Sneek naar ons idee de basis zal vormen was als volgt samengesteld:

 

Adorjan - Zeefuik - Zivkovic

Van Nieff - Ben Moussa - Hiariej

Burnet - Janzen - Ekong - Hateboer

Luciano

 

Krisztian Adorjan stond als linksbuiten opgesteld maar trok geregeld naar binnen en ook wat meer richting het middenveld. Wij hopen dat hij snel vast naar het eerste elftal zal worden doorgeschoven. In onze ogen is hij een geweldig interessante speler die ook prima in een elftal met de eveneens opvallend goed ogende Tjaronn Chery kan spelen.

 

Bij de tegenstanders zagen we de overige beloftenspelers (Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Marciano van Leyenhorst, Kevin Mennega, Joey Potveer, Burak Saban) en gastspeler Angelo Cijntje maar ook de volledig op een zijspoor geraakte A-selectiespelers Jonas Ivens, Emil Johansson en Matías Jones. Laatstgenoemde scoorde overigens een prachtig doelpunt. Jonas Ivens coachte zeer fanatiek en heeft zich nog niet bij een rol op het derde plan neergelegd. Wellicht dat zijn kans ook nog komt; dit zal afhangen van de progressie bij Timo Letschert en William Ekong.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/24 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.