Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

202 gasten online

Laatste training in Haren: laatste puntjes op de i voor oefenduel tegen Emmen

Vanochtend is voor de laatste maal in deze voorbereiding op de nieuwe competitie getraind op het mooie Sportpark De Koepel, waar het voor spelers en supporters zoals altijd goed toeven was. Komende week wordt op het TCN trainingsveld getracht een opstelling te destilleren die N.E.C. komende zaterdag zal moeten verslaan. Vanochtend stond de training in het kader van de laatste voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen FC Emmen, die morgen in Delfzijl zal worden gespeeld.

Aanwezig in Haren waren 15 spelers; het gros van de overige spelers, waaronder Krisztian Adorjan, William Ekong en Género Zeefuik, zal vanmiddag in Friesland op het al dan niet doorweekte wedstrijdformulier staan van de oefenwedstrijd ONS Boso Sneek - Jong FC Groningen. Als de voorspellingen uitkomen dan kon dit duel wel eens volledig (en letterlijk) in het water vallen.

 

In vergelijking met gisterochtend was Johan Kappelhof weer bij de groep aangesloten. Afgaande op de partij van zeven tegen zeven (de van rugklachten herstellende Nick van der Velden stond bij dit onderdeel langs de kant; mogelijk is hij nog net niet fit genoeg voor een basisplaats) zal FC Groningen morgen bij Neptunia als volgt aantreden:

 

Kirm - Texeira - De Leeuw

Chery - Lindgren - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

We denken dat Nick van der Velden tegen N.E.C. zal terugkeren in de basis ten koste van Maikel Kieftenbeld, maar dit zal volgende week op het trainingsveld pas blijken. Het debuut van Krisztian Adorjan in de basis kan wat ons betreft echter niet kort genoeg meer duren.

 

Bij het partijtje keek Erwin van de Looi vanaf een afstandje toe; langs de kant coachten de beide assistenten Dick Lukkien (gisteren nog formidabel trefzeker bij het befaamde latjeschieten) en Marcel Groninger.

 

We zijn benieuwd of het experiment met Michael de Leeuw als valse rechtsbuiten beter uit de verf komt dan tegen Getafe. In het duel tegen de Spanjaarden kon De Leeuw geen potten breken, maar essentieel in de gedachtengang van de trainersstaf is een combinatie van een opstomende Stefano Magnasco en een naar de spitspositie trekkende Michael de Leeuw. Tegen Getafe was Johan Kappelhof echter als rechter verdediger opgesteld, hetgeen het aanvalsspel van FC Groningen aan de rechter vleugel niet ten goede kwam. Tegen Mainz viel Magnasco echter verdedigend door de mand. Het wachten blijft op het bij de Chileen inslijpen van de degelijke defensieve vaardigheden.

 

Ook zijn we benieuwd hoe het centrale verdedigersduo Eric Botteghin-Timo Letschert morgen uit de verf zal komen. Vooralsnog zijn we van mening dat we centraal achterin wat zwakker voor de dag komen, de kritiek op Kees Kwakman ten spijt. Als Letschert afgelopen seizoen speelde, dan was hij de rechter centrale verdediger. Hij staat nu links van Botteghin. De Braziliaan kan echter ook als linker CV spelen. Misschien is het een optie het duo eens om te draaien?

 

Op de training maakte Filip Kostic wat ons betreft een uitstekende indruk. Hij doet er de hele voorbereiding al alles aan om zich alsnog te bewijzen en de concurrentiestrijd op een basisplaats in het eerste elftal met zijn collega's aan te gaan. Prima! Vandaag scoorde hij een schitterend doelpunt.

 

Tjaronn Chery scoorde eveneens, zij het uit een strafschop. De wijze waarop hij de penalty inschoot is voor herhaling vatbaar. Snoeihard, rechts in de kruising. Genieten.

 

Bij het onderdeel standaardsituaties werden de corners vanaf links ingeschoten door Nick van der Velden. Hij bracht de ballen gevaarlijk indraaiend voor de pot; Marco Bizot tastte een paar maal behoorlijk mis.

 

Er werd vanochtend fanatiek getraind; we zijn benieuwd hoe scherp de ploeg morgen tegen FC Emmen voor de dag komt. Voor hoofdtrainer Erwin van de Looi is de wedstrijd een belangrijk duel. Op de clubsite van FC Groningen verklaarde hij: "We hebben sinds deze week het team bij elkaar,” constateert Van de Looi, “dus we hebben niet heel veel tijd meer. Wat we tot nu toe vaststellen is dat er veel potentie in deze groep zit, maar ook dat de afstemming beter moet. Tegen Getafe was het heel aardig wat we lieten zien, maar we bleken ook heel kwetsbaar bij balverlies. We krijgen nog veel te gemakkelijk doelpunten tegen. We moeten er hard aan werken dat te voorkomen. Het is perspectiefrijk, zeker in aanvallend opzicht hebben we in de breedte heel wat opties. In de wedstrijden tegen met name Mainz en Getafe is echter ook nadrukkelijk gebleken dat we de juiste balans nog moeten vinden en verbeteren. In de wedstrijd tegen FC Emmen zullen we toewerken naar competitie-opening tegen NEC, ook fysiek gezien. We zitten conditioneel namelijk ook nog in de opbouwfase."

 

Het nu nog conditioneel in de opbouwfase zijn vinden we op z'n minst opmerkelijk. Daar waar Robert Maaskant in de voorbereiding op het vorige seizoen heel veel loopwerk heeft ingebouwd en daar naar eigen zeggen de rest van het seizoen de vruchten van plukte (de spelers hadden inderdaad met opvallend, on-Gronings weinig blessures te kampen), daar is de groep conditioneel kennelijk nu nog niet volledig op oorlogssterkte. Dit blijkt ook uit het wisselgedrag van de trainers tijdens oefenwedstrijden. Erwin van de Looi wisselde in de 'grotere' oefenwedstrijden beduidend meer spelers dan Robert Maaskant dit deed. Met name tegen Getafe zorgde dit voor een rommelige tweede helft. Gesteld moet overigens ook worden dat Maaskant de ploeg veel eerder compleet had dan Van de Looi. Desondanks hadden we verwacht dat de groep in elk geval conditioneel gezien het gewenste optimale eindstation nu al bereikt zou hebben.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.