Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

343 gasten online

Basisopstelling FC Groningen krijgt contouren op warme training donderdagochtend

De warmste dag van deze zomer moet nog komen, maar ook vanochtend waren er diverse drinkpauzes nodig om de training tot een goed einde te brengen. Niet iedereen was vanochtend present op het TCN trainingsveld. Michael de Leeuw, gisterochtend op de training met bovenbeenklachten afgehaakt, ontbrak vanmorgen; ook Jonas Ivens zagen we niet. Hij wordt vanmiddag door RKC Waalwijk medisch gekeurd. Giliano Wijnaldum sloot weer aan bij de groepstraining en lijkt wedstrijdfit.

 

Afgaande op de afsluitende partij lijken Maikel Kieftenbeld en Stefano Magnasco met een plekje op de reservebank genoegen te moeten nemen. Meest opvallende man op het trainingsveld: Krisztian Adorjan.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

De Hongaar speelde vanochtend bij de tegenstanders van de basis op zijn favoriete positie (achter de spits), maar we kunnen niet wachten op het moment dat hij van een basishesje wordt voorzien. Hij toonde een natuurlijk leiderschap, was dreigend en amper van de bal te krijgen. 

 

Opstellingen afsluitende partij:

 

Basis:

 

Kostic - Texeira - Kirm

Chery - Lindgren - Van der Velden

Wijnaldum - Botteghin - Letschert - Kappelhof

Bizot

 

Niet-basis:

 

Jones - Zeefuik - Zivkovic

Saban - Adorjan - Kieftenbeld

Burnet - Van Nieff - Ekong - Magnasco

Van der Lei

 

Scoreverloop:

 

0-1 Krisztian Adorjan (strafschop)

1-1 Eric Botteghin (snoeiharde kopbal uit corner Nick van der Velden)

2-1 David Texeira (rebound na schot op de lat van Filip Kostic)

 

Genoemde basisopstelling vinden we interessant. Een middenveld met Rasmus Lindgren en Maikel Kieftenbeld, zoals tegen FC Emmen gepraktizeerd, is o.i. te behoudend; de aanval met Filip Kostic op links en Andraz Kirm op rechts zag er goed en dreigend uit. Het zal, aannemende dat Michael de Leeuw zaterdag niet in de basis zal staan, in Nijmegen aan David Texeira zijn om de aanvoer, die er met deze opstelling ongetwijfeld in voldoende mate zal zijn, op de juiste waarde te schatten. Vanmorgen toonde hij zich bij het winnende doelpunt als een echte spits door op het juiste moment op de juiste plek te staan.

 

Fotoreportage van Eric Smit van de training van donderdagochtend

 

DSC_8222
DSC_8229
DSC_8232
DSC_8235
DSC_8260
DSC_8265
DSC_8278
DSC_8290
DSC_8293
DSC_8306
DSC_8309
DSC_8312
DSC_8341
DSC_8342
DSC_8377
DSC_8397
DSC_8404
DSC_8407
DSC_8410
01/19 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.