Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

128 gasten online

Emil Johansson trefzekere aanvaller in geïmproviseerd basiselftal; Giliano Wijnaldum keert terug; blessure Lorenzo Burnet

Erwin van de Looi en Dick Lukkien ondervinden deze week de keerzijde van het goede presteren van FC Groningen in de beginfase van het nieuwe seizoen. Maar liefst vijf spelers kwamen gisteravond in Europese vriendschappelijke wedstrijden in actie en keren pas morgen terug op het trainingsveld. Zaterdagavond moet echter al gespeeld worden in de plotseling van groene zebrapaden voorziene Friese hoofdstad. De trainersstaf heeft dus de beschikking over welgeteld één trainingssessie waarin met een voltallige groep de puntjes op de i moeten worden gezet.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Vanmorgen ontbrak het quintet spelers (Krisztian Adorjan, Andraz Kirm, Filip Kostic, Stefan van der Lei en Timo Letschert) nog op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde. Drie van hen staan normaal gesproken in de basis. In de afsluitende partij 11 tegen 11 werd Timo Letschert vervangen door William Ekong, Andraz Kirm door Richairo Zivkovic en Filip Kostic door Emil Johansson, normaal gesproken een linker verdediger. De kleine Zweed was echter de meest opvallende speler en scoorde beide doelpunten in het met 2-0 gewonnen potje. Hij scoorde nota bene met het hoofd uit afgemeten voorzetten van Johan Kappelhof, die er alles aan doet om een wat meer aanvallender rechtsback te worden. 

 

Giliano Wijnaldum viel tegen FC Utrecht nog geblesseerd uit, maar is hersteld en lijkt meteen terug te keren in de basis. Aanvankelijk speelde Lorenzo Burnet bij de tegenstanders van de basis, maar hij liep tegen het einde van de partij een heupblessure op en moest het trainingsveld verlaten.

 

Fotoreportage van Eric Smit de training van donderdagochtend

 

DSC_0005
DSC_0012
DSC_0025
DSC_0046
DSC_0048
DSC_0056
DSC_0059
DSC_0069
DSC_0086
DSC_0091
DSC_0098
DSC_0138
DSC_0162
DSC_0164
DSC_0208
DSC_0215
DSC_0220
01/17 
start stop bwd fwd

 

Zoals gezegd - pas morgen kunnen we iets meer zeggen over de vermoedelijke opstelling van het elftal van FC Groningen dat zaterdag moet trachten de Friezen van het veld te spelen. We vermoeden dat er uiteindelijk voor de derde maal op rij een ongewijzigd team binnen de lijnen staat, en wij hebben hiervoor alle begrip. Never change a winning team - het klinkt afgezaagd, maar er lijkt op dit moment weinig te spreken vóór het overhoop halen van de ploeg die na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats staat! 

 

 

Opstelling van beide ploegen, vanochtend in de afsluitende partij:

 

Basis:

 

Johansson - Texeira - Zivkovic

Chery - Lindgren - Van der Velden

Wijnaldum - Botteghin - Ekong - Kappelhof

Bizot

 

Niet-basis:

 

Ben Moussa - Zeefuik - Cijntje

Saban - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Hiariej - Hateboer - Magnasco

Luciano

 

Afwezig van eerste elftal: Bakker, Bos, Adorjan, Kirm, Kostic, Letschert 

 

De groen gemaakte zebra's in Leeuwarden werden in no-time voorzien

van kreten als 058 en SCC (foto: Leeuwarder Courant)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.