Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

Selectie klaar voor de enige echte Derby van het Noorden

Op het kunstgrasveld van het altijd gastvrije VV Actief vond vanmorgen de afsluitende training in de aanloop naar de enige echte Derby van het Noorden, morgenavond tegen SC Cambuur, plaats. Tijdens het partijspel werd duidelijk dat de technische staf niet van plan is om aan de basiself te gaan sleutelen. De elf spelers die de afgelopen twee wedstrijden het vertrouwen kregen, zullen ook morgenavond om 18.45 uur in Leeuwarden aan de aftrap staan.

 

Inmiddels hebben we ook nog een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

De internationals zijn ongeschonden van hun uitstapjes met de nationale elftallen teruggekeerd en ook Lorenzo Burnet, die de training gisteren nog met heupklachten verliet, was vanmorgen weer aanwezig. Op de langdurig afwezigen na, kunnen Van de Looi, Lukkien en Groninger de wedstrijdselectie uit een fitte groep samenstellen.

 

De spelers maakten vanmorgen op de training een uitstekende indruk en we hebben dan ook niet de indruk dat er sprake is van enige onderschatting. De technische staf zat er bovendien kort op. Elke verslapping werd onmiddellijk benoemd.

 

De training stond, na de warming-up en passing oefeningen, vooral in het teken van duels in de kleine ruimte en de snelle omschakeling hierin. Er volgde een partijspel van elf tegen elf, waarbij duidelijk werd dat de basiself gehandhaafd zal worden:

 

Kostic - Texeira - Kirm

Chery - Lindgren - Van der Velden

Wijnaldum - Botteghin - Letschert - Kappelhof

Bizot

 

De tegenstander werd gevormd door de volgende spelers

 

Ben Moussa - Zeefuik - Zivkovic

Adorjan - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Hiariej - Ekong - Magnasco

Van der Lei

 

Tijdens dit partijspel viel de goede samenwerking tussen Giliano Wijnaldum en Filip Kostic op. Kostic was weer heerlijk op dreef en lijkt met de dag te groeien door zijn toename aan zelfvertrouwen. Johan Kappelhof verdedigde sterk, we voorspellen alvast een moeilijke avond voor Lukoki van Cambuur.

 

Verder blijft het genieten om naar Krisztian Adorjan te kijken. Hij zal nog meer rendement uit zijn acties moeten halen, maar zijn technische hoogstandjes zijn een lust voor het oog. Wij hopen dan ook dat hij morgen toch een plek bij de wedstrijdselectie toebedeeld zal krijgen!

 

De training werd afgesloten met het oefenen op standaardsituaties en we durven de conclusie wel te trekken dat de spelers van FC Groningen helemaal klaar zijn voor de wedstrijd van morgen. Wij hebben er zin in!


Fotoreportage van Eric Smit van de training van vrijdagochtend

 

DSC_0001
DSC_0007
DSC_0013
DSC_0021
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0040
DSC_0045
DSC_0051
DSC_0089
DSC_0098
DSC_0101
DSC_0126
DSC_0128
DSC_0144
DSC_0145
DSC_0160
DSC_0163
DSC_0166
DSC_0169
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.