Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

300 gasten online

Enkelblessure Michael de Leeuw; interessante variant met Nick van der Velden en Krisztian Adorjan voorin

Michael de Leeuw is afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij SC Cambuur door zijn enkel gegaan. Hij kon het duel nog wel uitspelen, maar ontbrak maandag op de training. Na twee trainingsvrije dagen hadden we gehoopt hem vanmorgen weer te zien, maar de enkelblessure houdt hem nog altijd aan de kant. Erg jammer voor hem, want het had ons niet verbaasd als hij zondag tegen Go Ahead Eagles de basisplaats van David Texeira zou hebben overgenomen. De absentie van De Leeuw betekende vanmorgen echter niet dat Texeira een basishesje kreeg aangereikt.

 

Erwin van de Looi en Dick Lukkien trainden met een interessante variant, die leek op een 4-4-2 concept. Voorin waren Nick van der Velden en Krisztian Adorjan te vinden, achter hen speelde Tjaronn Chery en de vleugelposities werden ingenomen door Filip Kostic en Andraz Kirm. Rasmus Lindgren was de enige defensief ingestelde middenvelder. We zijn erg benieuwd of deze aanpak morgen op het trainingsveld een vervolg krijgt.

 

"Michael de Leeuw niet inzetbaar tegen Go Ahead Eagles"

Michael de Leeuw, die na de uitwedstrijd tegen SC Cambuur vanwege een enkelblessure niet met de groep heeft kunnen trainen, is volgens het Dagblad van het Noorden zondag niet inzetbaar in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van donderdagochtend toegevoegd!

 

Lorenzo Burnet is zojuist weggestuurd

Lorenzo Burnet probeerde vanochtend nog wel doodleuk aan te sluiten bij de groepstraining van het eerste elftal, maar het duurde niet lang of hij kon weer vertrekken. De vraag of hij geblesseerd was beantwoordde hij met een chagrijnig ‘nee’; niet veel later werd duidelijk dat hem een disciplinaire straf is opgelegd.

 

Naast Michael de Leeuw ontbraken van het eerste elftal Luciano, Hilal Ben Moussa, Emil Johansson en de langdurig geblesseerde Nick Bakker en Henk Bos. Luciano zal vanmiddag in het oefenduel van Jong FC Groningen tegen Al Kharaitiyat uit Qatar het doel verdedigen, en als linksback zal Emil Johansson mogelijk de voorkeur krijgen boven Lorenzo Burnet. Misschien spelen ze ook allebei, met Johansson in een rol op het middenveld. Vanmiddag weten we meer.

 

Van de beloften waren Stefan van der Lei en Richairo Zivkovic bij het eerste elftal gehaald. De training begon met een shuttle run, waarbij de hartslag werd gemonitord, en een rondo. Bij deze rondo droegen acht spelers een oranje hesje (Krisztian Adorjan en zeven basisspelers), acht spelers droegen geen hesje en alleen Tom Hiariej was met een geel hesje getooid. De indeling was als volgt:

 

Geel hesje: Van der Velden, Lindgren, Botteghin, Adorjan, Letschert, Kostic, Kirm, Chery
Geen hesje: Kappelhof, Magnasco, Kieftenbeld, Zeefuik, Texeira, Wijnaldum, Zivkovic, Ekong

 

Interessant waren de opstellingen van de partij negen tegen negen die werd gespeeld. Beide ploegen speelden als volgt:

 

Oranje:

 

Van der Velden - Adorjan
Chery
Kostic - Kirm
Lindgren
Botteghin - Letschert
Bizot

 

Groen:

 

Magnasco - Zeefuik - Texeira
Hiariej - Kieftenbeld
Wijnaldum - Ekong - Kappelhof
Van der Lei

 

Bij de groene, hesjesloze ploeg, die één speler teveel had, werd onderling gewisseld tussen Zeefuik, Texeira en Zivkovic. We denken dat de elf vet weergegeven namen een goede kans maken om zondag in Deventer in de basis te starten, maar mocht Michael de Leeuw tijdig hersteld zijn, dan ziet het plaatje er wellicht weer anders uit. Het zou ons niet verbazen als zowel David Texeira als Género Zeefuik buiten de boot gaan vallen. Bijzonder is het wel. Nick van der Velden speelde als diepe spits, en niet als middenvelder. Gevaar ging er zeker van hem uit, net als van Krisztian Adorjan.

 

Wij zijn er blij mee dat Krisztian Adorjan aan de poort van de basis lijkt te kloppen. Vanmorgen gaf hij weer blijk van zijn grote overzicht, en de Hongaar nam het tweede doelpunt van de door oranje met 2-0 gewonnen partij voor zijn rekening. Erwin van de Looi gaf onlangs aan dat het bij vlagen genieten is van Adorjan, die hij in balbezit erg sterk vindt, maar nog minder goed als de ploeg niet in balbezit is. Het eerste doelpunt werd vanochtend gescoord door Filip Kostic.

 

De uitslag had groter kunnen uitvallen, maar Nick van der Velden joeg de bal slechts op de paal in plaats van tegen de touwen. Het doel was leeg, want even daarvoor had hij Stefan van der Lei fraai omspeeld. Van der Velden viel overigens op met zijn vroege storen en druk zetten. De ploeg heeft duidelijk lering getrokken uit het drama van afgelopen zaterdag, en dat is goed nieuws!


Fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van donderdagochtend

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/25 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.