Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Training Groningens Ontzet: kleine groep present; geen Michael de Leeuw

Voor onze lezers die niet bijster goed zijn ingevoerd in de illustere geschiedenis van Stad en Ommeland: op deze zonnige 28e augustus denken we met plezier terug aan het jaar 1672, toen Bernhard von Galen, bisschop van M√ľnster, zijn bespottelijke pogingen om Groningen in te nemen op de 28e augustus moest staken. Een stortvloed aan bommen was niet voldoende om de Groningse muur te slechten. Wat ons betreft een prachtige opmaat voor de kraker van komende zondag, met dien verstande dat we hopen dat wij de ploeg zullen zijn die een beleg rondom de vijand zal optrekken, en dat deze pogingen iets succesvoller zullen zijn dan het gestuntel van de heer Bommen Berend.

 

Het beleg van Groningen, 1672 - zal dit spektakel

zondag tegen ajax dunnetjes worden overgedaan?

Welke spelers het beleg zondag vorm zullen geven is nog volstrekt onduidelijk. Vanmorgen waren slechts 16 spelers op het TCN trainingsveld te bewonderen, waaronder 15 van het eerste elftal; Richairo Zivkovic, die we inmiddels rustig als eerste elftal-speler kunnen beschouwen, completeerde het gezelschap. 

 

Afwezig waren Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Lorenzo Burnet,  Tom Hiariej, Michael de Leeuw, Emil Johansson, Stefano Magnasco en G√©nero Zeefuik. Van dit negental hebben Ben Moussa, Burnet, Hiariej, Johansson, Magnasco en Zeefuik maandag voor Jong FC Groningen gespeeld, en de meesten van hen zullen vanochtend in het krachthonk geweest zijn. We hadden echter gehoopt om Michael de Leeuw weer op het veld te begroeten, maar hij ontbrak helaas andermaal. Na de uitwedstrijd bij SC Cambuur hebben we hem niet meer gezien. We zijn benieuwd naar de precieze aard van zijn enkelblessure, die hem nu al geruime tijd uit de running houdt.

 

G√©nero Zeefuik viel maandag overigens al na een half uur uit met een enkelblessure; we hopen snel meer te horen over de ernst van zijn fysieke euvel.

 

Wél van de partij vanochtend, ondanks het feit dat ook zij maandag met de beloften hebben meegespeeld, waren William Ekong en Richairo Zivkovic. We zijn erg benieuwd met welke opstelling de trainersstaf zondag tegen de Amsterdammers op de proppen gaat komen. Supporters langs de kant hoopten vanochtend dat Rasmus Lindgren het vizier op scherp zou hebben staan met het oog op de benen van Christian Eriksen die een prooi voor de Zweed, erkend liefhebber van het scheermes, zouden moeten zijn, maar het is natuurlijk maar de vraag of de Deen zondag nog contractspeler van ajax is. Wij hopen van niet.

 

 

De 16 spelers waren vanmorgen verdeeld in drie groepen. De beide keepers, Marco Bizot en Luciano, waren op het achterste gedeelte van het veld te vinden; de overige 14 spelers waren uitgesmeerd over twee groepjes:

 

Groep Peter Hoekstra:

Adorjan, Chery, Kirm, Kostic, Texeira, Van der Velden, Zivkovic

 

Groep Erwin van de Looi/Dick Lukkien:

Botteghin, Ekong, Kappelhof, Kieftenbeld, Letschert, Lindgren, Wijnaldum

 

Het eerstgenoemde zevental werd al snel tot een zestal gereduceerd, aangezien Tjaronn Chery niet helemaal fit is en zich na enige tijd ging beperken tot het lopen van rondjes. Hij verliet de training eerder dan zijn collega's, in gezelschap van de fysiotherapeut. Afgelopen zondag werd hij in Deventer vervangen en ging moeizaam lopend van het veld.

 

Tjaronn Chery verlaat het trainingsveld

 

Bij de groep Lukkien/Van de Looi, die een soort rondo trainde, werd gehamerd op het zetten van druk. Het zal de trainers niet zijn ontgaan waaraan het in de uitwedstrijden bij SC Cambuur en Go Ahead Eagles schortte.

 

Het speculeren over de basis van komende zondag is natuurlijk al lang en breed begonnen, maar er is nog geen zinnig woord over het strijdplan van de kraker tegen ajax te zeggen, laat staan over de specifieke invulling op poppetjesniveau daarvan. Kunnen Michael de Leeuw en Género Zeefuik zondag spelen? Zo ja, wie van hen krijgt de voorkeur in de punt van de aanval? Zo niet, zal voor David Texeira worden geopteerd, of toch voor de jonge Richairo Zivkovic, of krijgt Nick van der Velden opnieuw een kans als gelegenheidsaanvaller? En wie vervangt de geschorste Krisztian Adorjan? Zal het middenveld met Maikel Kieftenbeld worden versterkt? En krijgt Stefano Magnasco een kans, of wordt opnieuw aan Johan Kappelhof de voorkeur gegeven als rechtsback?

 

De komende dagen zal veel duidelijk worden!

 

 

Na de training nam Rasmus Lindgren de nieuwe FC Groningen postzegels in ontvangst

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.