Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

177 gasten online

Beoogde basis voor kraker tegen ajax krijgt vorm

Zondag zal de wedstrijd tegen ajax in een uitverkochte en hopelijk kolkende Euroborg plaatsvinden. Op dit moment zijn er nog zo'n 200 kaarten te koop maar ook die zullen nog wel aan de man gebracht worden. Vandaag op de training werd duidelijk welke plannen de trainersstaf voor deze belangrijke wedstrijd heeft. Stefano Magnasco lijkt voor het eerst dit seizoen weer op een basisplaats te kunnen rekenen aangezien Johan Kappelhof naar het centrum van de verdediging gaat verhuizen om de geschorste Timo Letschert te vervangen. William Ekong lijkt andermaal op de bank te moeten plaatsnemen. Bij afwezigheid van Zeefuik en De Leeuw, laatstgenoemde was vandaag wel aanwezig maar trainde apart van de groep, lijkt Nick van der Velden opnieuw als spits te moeten opdraven.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

David Texeira lijkt voorlopig niet meer in de plannen van de trainersstaf voor te komen en moet dus wederom genoegen nemen met een plek bij de reserves. In vergelijking met de uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles is de trainersstaf kennelijk nog niet van mening veranderd voor wat betreft de beste invulling van de positie van diepste spits. Richairo Zivkovic wordt, zo lijkt het, nog niet in staat geacht om aan de aftrap te beginnen.

 

Op de training van vandaag werd de basis tijdens het partijspel gevormd door de volgende elf spelers:

 

Kostic - Van der Velden - Kirm

Chery - Lindgren - Kieftenbeld

Wijnaldum - Botteghin - Kappelhof - Magnasco

Bizot 

 

De schorsing van Krisztian Adorjan zal tegen ajax dus vermoedelijk leiden tot het opstellen van een extra defensief ingestelde middenvelder in de persoon van Maikel Kieftenbeld. Afgaande op de training van vanochtend kunnen we echter niet spreken van een gelukkige keuze. Het spel van deze elf spelers oogde stroef en aan het einde van het partijspel stond er een duidelijke 0-2 op het virtuele scorebord. De tegenstander, gevormd door een mengeling van reserves en beloftenspelers, was te sterk. Deze werd gevormd door het volgende elftal:

 

Zivkovic - Texeira - Boutzamar

Hiariej - Adorjan - Ben Moussa

Johansson - Letschert - Ekong - Hateboer

Luciano

 

Ook de trainersstaf zal gezien hebben dat de beoogde basiself vandaag niet kon brengen wat vereist zal zijn om het een ploeg als ajax ook maar bij benadering moeilijk te maken. De vraag zal dan ook zijn of er vanaf morgen toch in een andere opstelling getraind zal worden, aangezien er nog twee trainingen op het programma staan voordat de Amsterdammers zondag op bezoek komen en er dus nog wel gesleuteld kan worden. Ook een eventuele terugkeer van De Leeuw of Zeefuik bij de groep kan de opstelling uiteraard nog laten veranderen, maar het feit dat Zeefuik vandaag helemaal niet aanwezig was en De Leeuw apart van de groep samen met Nick Bakker trainde, geeft weinig hoop dat één van beide spelers zondag inzetbaar zal zijn.

 

Opmerkelijk is de keuze om Johan Kappelhof naar het centrum van de verdediging te laten verhuizen terwijl William Ekong fit is en als kopsterke verdediger aanzienlijk meer body aan de verdediging geeft dan Johan Kappelhof dit doet. Morgen op de training zal duidelijk worden op welke elf spelers de keuze van de trainers zal vallen.

 

Fotoreportage van Eric Smit van de training van donderdagochtend

 

DSC_0002
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0016
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0028
DSC_0032
DSC_0036
DSC_0039
DSC_0045
DSC_0049
DSC_0062
DSC_0066
DSC_0071
DSC_0081
DSC_0083
DSC_0101
DSC_0106
DSC_0107
DSC_0129
DSC_0139
DSC_0154
DSC_0162
DSC_0166
DSC_0167
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.