Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

222 gasten online

Afsluitende training: Género Zeefuik oogt fit en lijkt inzetbaar

Vanochtend vond de afsluitende training van FC Groningen in de aanloop naar de beladen pot tegen ajax plaats. De basisopstelling bood geen verrassingen meer: morgen om 12:30 uur zullen die spelers aan de aftrap staan die al vanaf afgelopen donderdag een begeerd basishesje droegen. Género Zeefuik trainde net als gisteren van begin tot eind mee; niets lijkt een plekje op de bank in de weg te staan. Dit betekent dat één speler van het drietal Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej en Emil Johansson noodgedwongen op de tribune zal moeten plaatsnemen.

 

Minstens zo interessant is de speculatie over de transfer window, die nog tot en met maandag 2 september 2013 23:59 uur duurt. Uit een aantal signalen maken we op dat niet moet worden uitgesloten dat er mogelijk iets speelt rondom de selectie van FC Groningen.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Henk Veldmate was aanvankelijk wel aanwezig op het trainingsveld, maar verdween al na enkele minuten. Perschef Richard van Elsacker woonde de training eveneens bij, en dit is opvallend, aangezien hij er normaal gesproken op zaterdag niet is. Erwin van de Looi tenslotte spoedde zich na het officiële gedeelte van de training snel richting het stadion, en dit mag een unicum genoemd worden: nooit vertrekt deze hoofdtrainer eerder dan zijn discipelen. 

 

Of uit bovenstaande geconcludeerd mag worden dat er mogelijk een speler wordt aangetrokken in combinatie met het vertrek van een speler zal de komende dagen blijken. Mogelijk hebben wij uit bovenstaande signalen volstrekt lachwekkende conclusies getrokken. In dat geval onze welgemeende excuses voor het mogelijk zorgen voor de nodige beroering.

 

Terug naar de training van zaterdagochtend. Afwezig waren de geblesseerde Nick Bakker, Henk Bos en Michael de Leeuw; Lorenzo Burnet was er wel, maar mocht zich wederom bij de beloften vervoegen, alwaar ook de voormalige Kolonicio en nu clubloze Angelo Cijntje nog altijd dapper meetraint.

 

Lorenzo's ban bij het eerste loopt nog tot en met maandag. Daarna mag hij weer aansluiten bij de hoofdmacht. Hoe lang dit zal duren ligt uitsluitend aan hem. Henk Veldmate heeft afgelopen donderdag tijdens het forum na afloop van de ALV van de Supportersvereniging duidelijk geventileerd dat de grens nu wel is bepaald, maar Nijland gaf aan dat een vroegtijdig ontbinden van de arbeidsovereenkomst geen appeltje-eitje is. Een speler heeft nl. recht op doorbetaling van de salarissen tot einde contract, in Burnets geval 30 juni 2014. Matías Jones zag vrijwillig af van een deel hiervan, maar niet elke speler zit zo in elkaar.

 

Zoals altijd op een afsluitende training werd met name getraind op standaardsituaties, waarbij de trainersstaf tal van aanwijzingen geeft. Het was vanochtend niet anders. In het korte partijtje dat vóór de reeks vrije schoppen en corners werd gehouden, werd tweemaal gescoord: Tom Hiariej trof uit een snoeiharde pegel raak, waarna Nick van der Velden de eindstand op 1-1 bracht. 

 

Opstellingen van beide ploegen:

 

Basis:


Kostic - Van der Velden - Kirm

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot


Niet-basis:

 

Zivkovic - Zeefuik - Texeira

Ben Moussa - Adorjan - Hiariej

Johansson - Letschert - Ekong - Hateboer

Luciano

 

We sluiten af met het richten van onze felicitaties aan het adres van de helft van onze verdediging: zowel Giliano Wijnaldum als Eric Botteghin verjaren vandaag. Giliano is 21 lentes jong geworden; Eric is toe aan zijn 26e streepje. Proficiat heren, en haal jullie cadeau morgen maar op in de vorm van een drietal punten!


Fotoreportage Eric Smit van de training van zaterdagochtend

 

DSC_0005
DSC_0006
DSC_0010
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0022
DSC_0030
DSC_0036
DSC_0042
DSC_0044
DSC_0047
DSC_0050
DSC_0065
DSC_0077
DSC_0093
DSC_0118
DSC_0125
DSC_0131
DSC_0154
DSC_0164
DSC_0175
DSC_0194
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.