Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

219 gasten online

Training maandagmiddag: rentree Género Zeefuik in de basis lijkt nabij

Na een lang weekend vrij werden de spelers van FC Groningen, de nog vanwege interlandverplichtingen afwezige Andraz Kirm en Richairo Zivkovic uitgezonderd, vanmiddag weer op het TCN trainingsveld verwacht. Het kan verkeren in september: vlak vóór het begin van de training joeg er nog een fikse hagelbui over de stad. Género Zeefuik scoorde in de laatste twee competitiewedstrijden beide malen als invaller, en in het oefenduel tegen Be Quick 1887 produceerde hij als basisspeler zelfs een glaszuivere hattrick.

 

De opgebloeide spits lijkt zijn recente scoringsdrift met een basisplaats beloond te zien worden: vanmiddag behoorde hij tot het basiselftal van Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Het zou ons niet verbazen als Zeefuik ook zondag in Heerenveen vanaf minuut één te bewonderen zal zijn.

 

Voor de kraker tegen de Friese dorpelingen zijn inmiddels ca. 1.100 van de beschikbare 1.200 uitvakkaarten verkocht. Enkele autokaarten en een kleine 100 buskaarten zijn nog verkrijgbaar.


Onderaan het trainingsverslag is een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

Michael de Leeuw en Filip Kostic ontbraken vanmiddag op het trainingsveld. De Leeuw is nog altijd geblesseerd (zorgelijk, in onze ogen), en Kostic, die afgelopen donderdag nog een interland speelde voor Jong Servië, verwachten we later deze week terug.

 

Filip Kostic werd in de afsluitende partij vervangen door Emil Johansson, en als rechtsbuiten opereerde Nick van der Velden, in de laatste twee competitieduels tegen Go Ahead Eagles en ajax nog als spits spelend. We sluiten niet uit dat Van der Velden daar blijft staan, ook als Andraz Kirm, die morgenavond met Slovenië nog een interland speelt op Cyprus, in Groningen is teruggekeerd. Geheel onlogisch zou het passeren van Kirm in onze ogen niet zijn. De net 29 jaar geworden Sloveen presteert dit seizoen aan de rechterkant verre van optimaal; een terugkeer naar zijn favoriete linkerkant lijkt er niet in te zitten: daarvoor presteert Filip Kostic domweg te goed.

 

Timo Letschert lijkt te zijn hersteld van zijn lichte nierkneuzing, die hij vorige week op de training van Jong Oranje heeft opgelopen. Een rentree in de basis lijkt er vooralsnog echter niet in te zitten, want ook vanmiddag werd er in de eerste helft van de grote partij gekozen voor het centrale verdedigersduo dat tegen ajax niet onverdienstelijk speeelde, te weten Johan Kappelhof als linker centrale verdediger en de tegen de Amsterdammers uitblinkende Eric Botteghin als rechter CV.

 

In de rust van de partij werden vanmiddag twee mutaties doorgevoerd: Tom Hiariej en Timo Letschert werden in de ploeg gebracht, en Rasmus Lindgren en Stefano Magnasco schoven door naar de vandaag in hesjes getooide tegenstanders van de basis. Het feit dat Rasmus Lindgren werd gepasseerd terwijl Maikel Kieftenbeld bleef staan is voor ons een kleine vingerwijzing in de richting van onze aanvoerder: de trainersstaf zal niet volledig tevreden zijn over het presteren van Rasmus Lindgren.

 

Opstelling van beide ploegen in de grote partij, waarin in beide helften niet werd gescoord:

 

Basis eerste helft:


Johansson - Zeefuik - Van der Velden

Lindgren - Chery -  Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Basis tweede helft:


Johansson - Zeefuik - Van der Velden

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Opstelling tegenstanders eerste helft:


Janzen - Texeira - Hateboer

Hiariej - Ben Moussa - Adorjan

Burnet - Letschert - Ekong - Cijntje

Luciano

 

In de eerste helft van het partijtje zagen we Emil Johansson en Nick van der Velden nog wel switchen tussen de linker- en de rechterkant, maar in de tweede heft stond gelegenheidsaanvaller Johansson links en Van der Velden rechts. Gescoord werd er zoals gezegd niet, al zag David Texeira een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden.

 

De training was overigens begonnen met twee rondo's. Bij de ene groep werd de coaching verricht door Erwin van de Looi en Dick Lukkien; bij deze groep waren alle aanwezige eerste elftal-spelers ingedeeld, behalve het vijftal Krisztian Adorjan (zondag tegen sc Heerenveen geschorst), Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, William Ekong en David Texeira. Dit kwintet speelde bij de overige spelers, te weten de beloftenspelers Ron Janzen (die de training eerder verliet met een blessure), Noureddine Boutzamar, Angelo Cijntje, Hans Hateboer en Marciano van Leyenhorst. Deze groep werd gecoacht werd door Paul Raveneau en Marcel Groninger.

 

Als laatste trainingsonderdeel stonden op kleine veldjes partijtjes op het programma. De aanwezigen waren in vier groepen verdeeld. Kortom, een training met een hoog partijgehalte - leuk voor de spelers!

 

Fotoreportage van de training van maandagmiddag van Wouter:

 

DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0013
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0028
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0038
DSC_0042
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0058
DSC_0068
DSC_0070
DSC_0081
DSC_0084
DSC_0085
DSC_0086
DSC_0089
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0097
DSC_0101
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0106
DSC_0109
DSC_0113
DSC_0116
DSC_0122
DSC_0123
DSC_0130
DSC_0132
DSC_0133
DSC_0135
DSC_0137
01/49 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.