Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Nog geen duidelijkheid over spitspositie: Nick v/d Velden of Género Zeefuik?

Het is inmiddels donderdag en dat betekent dat we met een meer dan nieuwsgierige blik naar het trainingsveld turen. Tegen het einde van de week wordt er immers gefocust op de komende tegenstander, en vanochtend was het niet anders. Daar waar wij er in ons achterhoofd al helemaal vanuit waren gegaan dat een basisplaats voor Género Zeefuik in de kraker tegen Heerenveen een zekerheidje is, daar bleek uit de afsluitende grote partij dat we toch nog een slag om de arm moeten houden. Het spektakel 11 tegen 11 werd, onder het toeziend oog van René Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld, nl. gespeeld in drie delen.

 

In de sessies één en twee trad de basis aan in de behoudende opstelling die thuis tegen een verzwakt ajax geen potten kon breken en waarin Nick van der Velden de meest vooruitgeschoven speler was, en pas in het derde en laatste gedeelte van de partij werd Género Zeefuik als diepe spits opgesteld.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd.

Nick van der Velden schoof tegen het einde ten koste van Andraz Kirm door naar de positie van rechtsbuiten. Tevens werd Timo Letschert toen weer als centrale verdediger opgesteld en speelde Johan Kappelhof als rechtsback, daar waar hij eerder vanochtend links naast Eric Botteghin in het hart van de verdediging was geposteerd. Stefano Magnasco was toen nog de rechter verdediger.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric Smit

 

DSC_0003
DSC_0004
DSC_0017
DSC_0044
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0065
DSC_0084
DSC_0099
DSC_0104
DSC_0113
DSC_0131
DSC_0144
DSC_0154
DSC_0156
01/15 
start stop bwd fwd

 

Als het aan ons ligt, dan wordt zondag geopteerd voor de variant met Género Zeefuik in de spits. Het spel verliep in die fase een stuk attractiever, met meer dreiging naar voren. Niet geheel toevallig scoorde Filip Kostic juist toen met een ziedend schot. Morgen zal duidelijk worden of de trainersstaf dezelfde conclusie als wij heeft getrokken. 

 

Opstellingen in linies:

 

Basis, deel één en twee:

 

Kostic - Van der Velden - Kirm

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot


Basis, deel drie:


Kostic - Zeefuik - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

De tegenstanders beschikten over 12 spelers, waarvan er in elk van de drie partijtjes eentje aan de kant moest staan. Achtereenvolgens hielden Michael de Leeuw, Richairo Zivkovic en David Texeira zich afzijdig van het partijspel. De tegenstanders van de basis traden aanvankelijk in de volgende opstelling aan:

 

Zivkovic - Zeefuik - Texeira

Ben Moussa - Adorjan - Hiariej

Burnet - Letschert - Ekong - Cijntje

Luciano

 

Angelo Cijntje was naast Richairo Zivkovic, die we eigenlijk tot de eerste selectie rekenen, de enige speler van Jong FC Groningen die was geïnviteerd om vanmorgen met de hoofdmacht mee te trainen, en hij deed het verdienstelijk. Hij begon als rechtsback en eindigde, toen Magnasco bij de reserves was ingedeeld en Letschert de omgekeerde weg had bewandeld, als linker centrale verdediger. In Género Zeefuik hadden hij en William Ekong toen een pittige tegenstander.

 

Tom Hiariej en Género Zeefuik liepen vandaag een paar tikjes op, maar konden de training vervolgen. Eric Botteghin leek al bezig met de wedstrijd van komende zondag. Hij zal dan moeten zien af te rekenen met Alfred Finnbogason, gesteld dat de van een teenbreuk herstellende dan wel herstelde IJslander in de Friese dorpsbioscoop van de partij zal zijn. Vandaag vierde Botteghin zijn agressie alvast bot op Zeefuik en dit ging de Braziliaan uitstekend af; Zeefuik moest behandeld worden en liep korte tijd ietwat moeizaam rond.

 

Afwezig waren vanochtend alleen de langdurig uit de running zijnde Nick Bakker en Henk Bos, en ook Emil Johansson was hedenochtend niet aanwezig.

 

Michael de Leeuw speelde in het eerste deel van de partij niet mee, maar werd wel opgesteld in de laatste twee partijtjes. Hij heeft er wekenlang uitgelegen en een basisplaats lijkt zondag uitgesloten, maar we hopen dat hij wedstrijdfit genoeg wordt bevonden om tenminste op de bank te kunnen zitten.

 

René Eijkelkamp (links) tuurt naar het veld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.