Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

97 gasten online

Training woensdagochtend: Eric Botteghin en Nick van der Velden ontbreken

Na de traininsgvrije dinsdag is vanochtend op het TCN trainingsveld een begin gemaakt met de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, die komende zaterdagavond op het programma staat. Op basis van de training van vanochtend kan nog geen zinnig woord worden gezegd over de basisopstelling die Erwin van de Looi komende zaterdag de wei in stuurt. Eric Botteghin haakte maandag af met liesklachten en was er vanochtend niet bij, en ook Nick van der Velden, David Texeira, Emil Johansson, Nick Bakker en Henk Bos waren vanochtend niet present.

 

Ook zal vrijdagochtend pas duidelijk worden of FC Groningen zaterdag een beroep mag doen op Timo Letschert. Donderdagavond vanaf ca. 20 uur verdedigt de Trots van het Noorden zich bij de heren in Zeist.

 

Het artikel van vanmiddag is aangevulod met een kort verslag van de training, en een fotoreportage!

Uit niets bleek vanochtend dat het afgelopen maandag bij Jong FC Groningen ingezette experiment om Lorenzo Burnet als rechtsback op te stellen, een vervolg krijgt. In de partijtjes speelde hij vanochtend gewoon als linksback. 

 

Mochten zowel Timo Letschert als Eric Botteghin zaterdag niet kunnen spelen, dan denken we dat het centrale verdedigersduo gevormd zal worden door Johan Kappelhof en de in dat geval debuterende William Ekong. Ekong wordt meer als vervanger van Botteghin dan als vervanger van Letschert gezien, omdat de trainersstaf Ekong en Botteghin als hetzelfde type spelers beschouwt. We zullen om die reden dan ook niet zo snel het duo Botteghin-Ekong centraal achterin aan het werk zien. Als echter zowel Letschert als Botteghin ontbreken, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat op William Ekong een beroep wordt gedaan.

 

De reden van de absentie van Nick van der Velden is ons niet bekend. Wij hopen de van N.E.C. overgekomen middenvelder, dit seizoen één van de betere spelers van de FC, morgenochtend weer te kunnen begroeten.


Inmiddels weten we dat Nick de training om een wel erg mooie reden heeft laten schieten: hij is vader geworden van een tweede dochter! Summer Jezz, zusje van Zoë, is vandaag geboren, aldus een blije Nick van der Velden op Twitter. 

 

Aan de training deden vanmorgen slechts 19 spelers (17 veldspelers en twee keepers) mee. Duidelijk werd vanochtend wél wat zaterdagavond tegen RKC Waalwijk de strategie zal zijn, ongeacht de spelers die zullen spelen: FC Groningen zal vroeg druk willen zetten en de tegenstander niet willen laten voetballen. Van de Looi, vanochtend strijdvaardig: "Aanpakken!"

 

Na de warming-up werd een grote rondo gespeeld, waarbij de spelers als volgt waren ingedeeld:

 

Oranje: Bizot, Luciano, Chery

Geel: Adorjan, Ekong, Hiariej, Kappelhof, Kieftenbeld, Kostic, Zeefuik, Wijnaldum

Groen: Ben Moussa, Burnet, Kirm, De Leeuw, Letschert, Lindgren, Magnasco, Zivkovic

 

De oranje spelers, met name Tjaronn Chery, maakten deel uit van de ploeg die in balbezit was. Erwin van de Looi en Dick Lukkien hamerden op snel spel.

 

Na de rondo werd een partij van 10 tegen 9 gehouden. Tjaronn Chery werd in de eerste helft bij geel ingedeeld (keeper van de ploeg geel was Marco Bizot), en in de tweede helft maakte hij deel uit van de groene ploeg, waar Luciano het doel verdedigde. De opstellingen waren ongeveer als volgt:

 

Geel:

 

Kostic - Zeefuik - Adorjan

Chery - Hiariej - Kieftenbeld

Wijnaldum - Ekong - Kappelhof

Bizot

 

Groen:

 

Kirm - Zivkovic - De Leeuw

Ben Moussa - Lindgren

Burnet - Letschert - Magnasco

Luciano

 

De groene ploeg nam in de eerste helft, toen het met negen spelers speelde tegen tien opponenten, de leiding door een doelpunt van Richairo Zivkovic, die een assist van Andraz Kirm doeltreffend afrondde. Met Chery in de gelederen bouwde het de score na de rust uit naar 2-0. Michael de Leeuw passeerde Marco Bizot met een bekeken schuiver.

 

Na dit partijtje vervolgden Adorjan, Ben Moussa, Burnet, Ekong, Hiariej en Zeefuik de sessie met een soort uitlooptraining: zij hadden maandag al 90 minuten bij Jong FC Groningen gespeeld. Zivkovic speelde maandag alleen de tweede helft en trainde nog even door. Voor Rasmus Lindgren was dit het sein om het trainingsveld te beëindigen. De overige spelers speelden tot slot een kort partijtje.

 

Morgenochtend zal uit de training ongetwijfeld meer geconcludeerd kunnen worden over de vermoedelijke basis die RKC Waalwijk komende zaterdagavond aan gort moet kunnen spelen. Kortom - tot morgen!

 

Fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van woensdagochtend:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/21 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.