Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Tegen RKC vermoedelijk basisplaatsen voor Krisztian Adorjan, William Ekong en Género Zeefuik; heupblessure Rasmus Lindgren

Onder een bijna zwarte lucht werkte de selectie van FC Groningen vanochtend een training af, alweer de voorlaatste in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Tegenover de terugkeer van Eric Botteghin, die maandagochtend met een liesblessure afhaakte, stond de afwezigheid van Rasmus Lindgren. De Zweed verliet het trainingsveld gisteren iets eerder dan zijn collega's, naar nu blijkt vanwege een heupblessure. Morgenochtend zal bekeken worden of hij weer kan aansluiten bij de groep. David Texeira wordt al de hele week geplaagd door een liesblessure en moest ook de training van vanmorgen laten schieten. Nick Bakker was wel weer present. De van een knieoperatie herstellende verdediger trainde apart.

 

Onderaan het verslag hebben we inmiddels een fotoreportage toegevoegd!

Kennelijk gaat de trainersstaf er voorzichtigheidshalve vanuit dat het zaterdag op Timo Letschert geen beroep kan doen. FC Groningen heeft het schikkingsvoorstel naast zich neergelegd en mag zich vanavond in Zeist verdedigen; morgenochtend, mogelijk pas tijdens of na de afsluitende training, volgt vervolgens de uitspraak van de tuchtcommissie. In de drie afsluitende partijtjes van elk zeven minuten, waarin tussentijds niet werd gewisseld en waarin ook niet werd gescoord, stond Letschert in alle gevallen niet in de basis. 

 

Basisopstelling FC Groningen in de drie partijtjes (4-2-3-1):


Zeefuik

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Kieftenbeld

Wijnaldum - Ekong - Botteghin - Kappelhof

Bizot


Opstelling tegenstanders:

 

Hateboer - De Leeuw - Zivkovic

Kirm - Chery - Ben Moussa

Burnet - Van Leyenhorst - Letschert - Magnasco

Luciano

 

Opvallend is wat ons betreft de overgang op een 4-2-3-1 systeem. Interessant is de vraag of dit zo blijft mocht Rasmus Lindgren morgen weer inzetbaar zijn. De aanvoerder van de hoofdmacht zal dan één van de twee controlerende middenvelders (Tom Hiariej en Maikel Kieftenbeld) vervangen, zo mogen we aannemen.

 

Ten opzichte van de opstelling van afgelopen zondag werden vanochtend niet alleen Timo Letschert, Tjaronn Chery (door zijn twee gele kaarten tegen Heerenveen a.s. zaterdag zeker geschorst) en Rasmus Lindgren vervangen, maar ook Andraz Kirm. Het heeft er alle schijn van dat Krisztian Adorjan de net als in de beginfase van vorig seizoen ook nu nog niet in een blakende vorm stekende Sloveen zaterdag zal vervangen.

 

De terugkeer van Género Zeefuik in de basis is o.i. logisch. De spits heeft in zijn vijf laatste wedstrijden gescoord en niets lijkt een rentree in de startopstelling in de weg te staan. Nick van der Velden zal daardoor 'op tien' gaan spelen, een positie waarin de tot nu toe prima spelende Van der Velden beter dan als diepe spits tot zijn recht zal komen.

 

Stefano Magnasco lijkt volledig uit de gratie. Het feit dat hij in Heerenveen als ingebrachte wisselspeler ook weer naar de kant werd gehaald, was daar wellicht al een voorbode van. Magnasco haalde Rajiv van la Parra uit de wedstrijd, maar toen Van la Parra rechts ging spelen en Yanic Wildschut links, toen was de Chileen gezien. Hij was rechtstreeks debet aan de 1-1 van de snelle Wildschut.

 

William Ekong had nog maar net een felbegeerd basishesje ontvangen, of hij viel op zijn arm en moest behandeld worden. Gelukkig viel de schade mee. Ekong mag zich verheugen op zijn debuut in de basis, of heeft clubjurist Wim Entzinger vanavond in Zeist nog een verrassing in petto?

 

We sluiten af met een droge uitspraak van verzorger Henk Hagenauw. Hij reageerde als volgt op de naam van de gisteren geboren dochter van Nick van der Velden, Summer: "Als ze twee dagen later geboren zou zijn, dan zou ze Autumn hebben geheten." Heerlijk, die man :-)

 

Fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van donderdagochtend:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/21 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.