Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

66 gasten online

Training donderdag: trainersstaf moet nog altijd puzzelen over opstelling; vermoedelijke basisplaatsen voor Krisztian Adorjan en Stefano Magnasco

Gelukkig konden we in vergelijking met gisteren weer een aantal spelers begroeten op het trainingsveld. In tegenstelling tot David Texeira was Nick van der Velden weer present, maar hij deed niet mee aan de groepstraining. Samen met Nick Bakker werkte hij een individueel programma af. Met Nick Bakker gaat het goed. De van een kruisbandoperatie revaliderende verdediger ligt met zijn herstel 'op schema', en gaf strijdvaardig aan dat hij niet kan wachten op het moment dat hij weer met de groep kan meedoen.

 

Met betrekking tot Van der Velden wordt door de medische staf gehoopt dat hij morgen weer bij de groep kan aansluiten. Ook Krisztian Adorjan was er vanochtend weer, en afgaande op de hesjesverdeling zal hij zondag in het thuisduel tegen AZ in de basis starten.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van Patrick Stinissen toegevoegd!

Ook op Stefano Magnasco lijkt weer een beroep te worden gedaan. De Chileen zal vermoedelijk als rechtsback de geschorste Johan Kappelhof vervangen. 

 

Eric Botteghin, die we gisteren nog misten, trainde vanochtend wel mee, maar na de shuttle run en uitgebreide rondo's stopte hij met de groepstraining. Van zijn liesblessure heeft hij echter geen last meer; zijn spieren spelen wat op maar de Braziliaan hoopt morgen weer volle bak met de groep te kunnen meetrainen.

 

Género Zeefuik wordt geplaagd door de griep, die hem net als gisteren aan het bed gekluisterd houdt. Ook al zou hij morgen weer op het trainingsveld staan - het lijkt ons niet waarschijnlijk dat hij zondag tegen AZ bij de wedstrijdselectie zal zitten. Maar we laten ons wat betreft graag verrassen.

 

De training werd besloten met een partij van 10 tegen 10. De basis speelde als volgt:


Kostic - De Leeuw - Adorjan

Chery - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Letschert - Magnasco

Bizot

 

Als we er voor het gemak, en positief ingesteld als we zijn, vanuit gaan dat Eric Botteghin en Nick van der Velden zondag inzetbaar zijn (bij Van der Velden twijfelen we echter wat meer dan bij Botteghin), dan zou de opstelling er zondag wel eens als volgt uit kunnen zien:

 

Kostic - De Leeuw - Adorjan

Chery - Kieftenbeld - Van der Velden

Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Bovenstaande hangt zoals gezegd af van het herstel van Van der Velden en Botteghin, en ook van dat van Zeefuik. Kortom, de komende dagen zal duidelijk worden welke kant het met de basisopstelling op zal gaan. Vooralsnog lijken Tom Hiariej en Rasmus Lindgren genoegen met een plek op de bank te moeten nemen. Van ons had Rasmus Lindgren echter graag naast Eric Botteghin in het centrum van de verdediging mogen staan. Lindgren is immers gehaald als iemand die zowel op het middenveld als in de verdediging kan staan, en in onze ogen zou hij momenteel prima als linker CV tot zijn recht komen.

 

De spelers trainden vandaag gretig en riepen doorlopend om de bal. De harde kritiek die vanuit alle kanten op de selectie is neergedaald lijkt zijn uitwerking niet te hebben gemist - de ploeg lijkt te snakken naar eerherstel! Tjaronn Chery maakte nog kennis met de fysieke krachten van Angelo Cijntje (naast Richairo Zivkovic namens Jong FC Groningen bij de hoofdmacht gehaald). Aan inzet is bij Angelo Cijntje nimmer een gebrek ;-)

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/24 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.