Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

Afsluitende zaterdagtraining: Nick van der Velden en Género Zeefuik terug op veld; Michael de Leeuw ziek

Vanochtend stond de afsluitende training in de aanloop naar het duel tegen AZ op het programma. Nick van der Velden trainde gisteren voor het eerst sinds hij zijn knieblessure heeft opgelopen weer volledig mee, en zijn knie heeft deze test goed doorstaan: ook vanmorgen stond hij op het trainingsveld. Net als gisteren kon hij tot het eind doorgaan, oogde nog wat fitter dan vrijdag en zal o.i. morgen in de basis staan. Ook Género Zeefuik kon voor het eerst sinds de straftraining van maandag met de groep meetrainen. Hij speelde bij de reserves.

 

Normaal gesproken zou hij morgen niet bij de wedstrijdselectie zitten, maar omdat Michael de Leeuw vandaag ontbrak (hij is ziek geworden) sluiten we niet uit dat Género Zeefuik toch als wisselspeler op het wedstrijdformulier zal staan.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

Opstelling FC Groningen tegen AZ, afgaande op training zaterdagochtend:

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Bovenstaande opstelling roept de nodige twijfels en vraagtekens bij ons op. Erwin van de Looi gaf gisteren op het perspraatje aan dat de balans op het middenveld de key factor van zijn team is. In onze ogen is een middenveld met Hiariej, Chery en Kieftenbeld echter niet in balans. In Nick van der Velden zien we, in tegenstelling tot de trainersstaf, geen spits, en daarom hadden wij hem graag op het middenveld gezien, in de plaats van Tom Hiariej, die tegen FC Twente toch wel liet zien tegen een opponent van dat niveau tekort te komen.

 

Ook zouden we Krisztian Adorjan, de beste voetballer van FC Groningen, op het middenveld hebben geposteerd, en Tjaronn Chery, al weken uit vorm, als rechtsbuiten hebben opgesteld of een keer op de bank hebben gezet. Richairo Zivkovic zouden we voorin in de basis hebben gegooid, 17 jaar of niet. Desnoods wissel je hem na een uur. Je hebt dan wel al een uur met een elftal met voldoende body op het middenveld en een echte spits in de spits gespeeld. We vrezen nu dat het middenveld wordt overlopen. Meer dan ooit zullen de voorwaartsen tegen AZ druk moeten zetten, anders roep je het onheil over je af.

 

Wij hebben er echter niet voor gestudeerd ;-)

 

Het partijspel eindigde in 0-0; een prachtige kopbal van Eric Botteghin en een bal die in de edele delen van Rasmus Lindgren insloeg waren de voornaamste wapenfeiten.

 

Opstelling reserves:

 

Zivkovic - Zeefuik - Kirm

Johansson - Lindgren - Ben Moussa

Burnet - Ekong (met hanekam!) - Kappelhof - Hateboer

Luciano

 

Na de grote partij werd er uitvoerig op standaardsituaties getraind; duidelijk werd dat er diverse interessante vormen werden ingeslepen. We zullen zien hoe dit morgen tegen AZ uitpakt!


Fotoreportage van Patrick Stinissen de training van zaterdagochtend

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.