Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Nick van der Velden ontbreekt ook tegen Capelle; FC Groningen vermoedelijk met ongewijzigde opstelling

Nick van der Velden was vanmorgen één van de zeven afwezige spelers van de A-selectie van FC Groningen. Hij is nog niet hersteld van de liesblessure die hij vrijdag heeft opgelopen. FC Groningen hoopt dat de routinier zondag tegen Roda JC weer inzetbaar is; morgen in de bekerwedstrijd tegen Capelle zal hij nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Naast de langdurig geblesseerden, Nick Bakker en Henk Bos, ontbrak ook de disciplinair geschorste Timo Letschert, die met de beloften meetrainde. Hilal Ben Moussa heeft vrijdag een enkelblessure opgelopen; Género Zeefuik heeft een hamstringblessure. Luciano tenslotte miste vanwege verdrietige familieomstandigheden. Zijn vader is overleden; Luciano is onderweg naar Brazilië. Heel veel sterkte gewenst!

David Texeira trainde wel weer volledig mee en lijkt op de weg terug. 

 

Vanmorgen werd tijdens de training geen grote partij van 11 tegen 11 gespeeld, maar afgaande op de grote rondo die op het programma stond kunnen we ervan uitgaan dat Erwin van de Looi geen wijzigingen zal opbrengen in het basiselftal dat zondag een gelijkspel bij Vitesse heeft behaald.

 

Aan de rondo deden drie groepen veldspelers mee, die als volgt waren samengesteld:

 

Oranje (7): Adorjan, Botteghin, Kappelhof, Kostic, De Leeuw, Magnasco, Wijnaldum

Geel (4): Chery, Hiariej, Kieftenbeld, Lindgren

Groen (7): Burnet, Ekong, Hateboer, Johansson, Kirm, Texeira, Zivkovic

 

De spelers uit de oranje groep zullen morgen ongetwijfeld allen in de basis staan, en verder drie van de vier uit de gele groep. Aannemende dat dit Chery, Hiariej en Kieftenbeld zijn kunnen we ervan uitgaan dat FC Groningen morgen als volgt aan de bekerconfrontatie met Capelle zal beginnen:

 

Kostic - De Leeuw - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Bankbezetting: Van der Lei, Burnet, Ekong, Hateboer, Kirm, Lindgren, Zivkovic

Niet bij de selectie: Bakker, Ben Moussa, Bos, Johansson, Letschert, Luciano, Texeira, Van der Velden, Zeefuik

 

(Edit: Erwin  van de Looi gaf na de training tijdens het perspraatje aan dat hij inderdaad geen wijzigingen in zijn elftal zal aanbrengen).

 

Uit het feit dat Van de Looi niet gaat experimenteren met zijn elftal door een aantal spelers rust te gunnen, blijkt wat ons betreft hoe serieus hij het bekertoernooi neemt. Terecht: win je vanaf nu vier bekerduels, dan sta je in de finale!

 

Na de rondo verschenen de beide keepers, Marco Bizot en Stefan van der Lei, ten tonele. De veldspelers werden door elkaar gehusseld en in drie groepen van zes veldspelers verdeeld, waaruit wat ons betreft geen enkele conclusie met betrekking tot de opstelling van woensdagavond getrokken kan worden. Deze teams speelden partijtjes tegen elkaar. Het had allemaal vrij weinig om het lijf.

 

Later vanavond gaan we nog even in voorbeschouwende zin in op de bekerclash met Capelle, het team uit de Topklasse Zaterdag met het minste aantal tegendoelpunten: zeven in negen wedstrijden! Overigens is de ploeg ook niet bijster productief, getuige het aantal gescoorde goals (negen). De ploeg weet zich woensdagavond gesteund door 600 fans die meereizen naar de Euroborg. Hoeveel supporters van FC Groningen zullen opdagen is volstrekt onduidelijk. FC Groningen gaf aan te hopen op een volle bak, en wij ook! Zoals gezegd: seizoenkaarthouders hebben gratis toegang. Hun SCC dient woensdag net als bij competitiewedstrijden als toegangsbewijs.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.