Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

FC Groningen begint voorbereiding op uitduel bij Heracles Almelo in Eelde zonder Nick van der Velden

Vanochtend is op het mooie kunstgrasveld van VV Actief in Eelde door FC Groningen een begin gemaakt met de voorbereiding op het uitduel bij Heracles Almelo. Drie keer zal er in Eelde worden getraind, en dan dienen de mannen van Erwin van de Looi klaar te zijn voor de confrontatie met de Tukkers. Nick van der Velden liet het gebeuren vanochtend passeren en trainde binnen in Plaza Sportiva.

 

Het zal ons niet verbazen als er nu geen enkel risico meer met zijn liesblessure wordt genomen, zeker in de wetenschap dat de competitie na komend weekeinde een week stil ligt vanwege interlands. De competitie is nog lang; we hebben Nick van der Velden nog hard nodig.

 

Op dit moment verwachten we zaterdag in Almelo Andraz Kirm, die Van der Velden zondag tegen Roda JC prima verving, in de basis.

 

Van de eerste selectie ontbraken bovendien de geblesseerde Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Género Zeefuik, de naar de beloften verbannen Timo Letschert en de vanwege verdrietige familieomstandigheden naar Brazilië teruggevlogen Luciano.

Wouter Pauwels was vanochtend in Eelde aanwezig en maakte het volgende verslag van de training!

 

Vanmorgen de eerste van drie trainingen op het nepgras zoals dat ook in het stadion van Heracles ligt. Jammer dat teams daar op moeten spelen, want het blijft in mijn ogen competitievervalsing. Ideaal dat vv Actief in Eelde hun hoofdveld beschikbaar wil stellen voor FC Groningen zodat de spelers aan de situatie kunnen wennen.

 

De beloften van de FC waren vanmorgen vrij, en we konden in totaal 20 spelers begroeten die de training kwamen afwerken. We zagen daarbij drie keepers en derhalve 17 veldspelers. Nick van der Velden was er nog niet bij, maar er zijn nog twee dagen, dus wie weet - morgen weer kijken.

 

Nadat eerst Jan Arend Vredeveld de spelers en Sierd van der Berg de keepers onder handen hadden genomen, gingen de mannen een rondo doen met drie kleuren hesjes.


Daarna werd een partijspel van negen tegen negen met af en toe een speler die even pauze mocht nemen. Emil Johansson was de eerste die even langs de kant mocht staan. De partijen waren als volgt verdeeld:


Groep 1: Bizot, Magnasco, Botteghin, Hiariej, Adorjan, Kieftenbeld, Zivkovic, Kirm, Burnet
Groep 2: Van der Lei, Ekong, Kappelhof, Wijnaldum, Kostic, Lindgren, de Leeuw, Chery, Texeira


David Texeira lijkt weer helemaal fit te zijn en gaf alles op de training van vandaag, en hij zal denk ik volgende week met de beloften meespelen om weer minuten te maken en ritme op te doen. De plek in de spits lijkt vanaf nu eerst voor Richairo Zivkovic weggelegd te zijn.


Tijdens het partijspel legde Erwin van der Looi het spel veelvuldig spel stil om aanwijzingen te geven en de spelers te vragen hoe men over bepaalde situaties dacht. De spelers werden er dus echt bij betrokken om het tactisch plan voor zaterdag tot in de puntjes verzorgd te laten uitvoeren. In dit partijspel werd er één keer gescoord door Richairo Zivkovic.


Daarna was het een soort van kinderspel, want wie kent nog van vroeger het partij kiezen als je op straat aan het voetballen was met vriendjes. Dat gebeurde nu ook. Lorenzo Burnet en Giliano Wijnaldum mochten spelers kiezen die bij hun in het team kwamen te spelen voor een partijspel op een klein veld.


Burnet kreeg de volgende spelers: Bizot, Kappelhof, Texeira, De Leeuw, Kieftenbeld, Lindgren, Johansson, Kirm;
Wijnaldum kreeg Zivkovic , om en om Van der Lei/Potveer, Chery, Hiariej, Adorjan, Kostic, Botteghin, Ekong
 

Fel en op het scherpst van de snede werd ook hier getraind en beide partijen scoorden twee maal. Zo werd het dus 2-2.

 

Scoreverloop:

 

1-0 Michael de Leeuw

1-1 Richairo Zivkovic

2-1 Lorenzo Burnet

2-2 Tom Hiariej


Doordat het een gelijkspel werd moesten er strafschoppen worden genomen en Marco Bizot werd de grote man, want hij stopte een penalty van Filip Kostic.


Het was inmiddels al bijna 12 uur, dus de boys konden naar het stadion terug voor een warm bad of douche, want (water-)koud was het wel in Eelde. Morgen volgt de volgende training, ook in Eelde, om 10 uur en dan zien we meestal de basis voor zaterdag. Zoals het nu dus lijkt behoudt Richairo Zivkovic zijn basisplaats, en is het nog afwachten hoe het gaat met Nick van der Velden. Als hij zaterdag niet haalt lijkt Andraz Kirm de aangewezen man om zijn plaats in te nemen. Dat zien we morgen wel.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.