Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

FC Groningen werkt met ongewijzigde basis toe naar duel tegen PEC Zwolle

Op een fris maar zonnig TCN trainingsveld, waar de nachtvorst nog maar net was geweken, heeft FC Groningen vanochtend een begin gemaakt met de voorbereiding op de op voorhand pracht van een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Na vandaag staan er nog twee trainingssessies op het programma en dan moeten de mannen van Erwin van de Looi klaar zijn om de ongeslagen status in de Euroborg te continueren. Met de liesblessure van Nick van der Velden gaat het de goede kant op, zo gaf hij zelf aan. Hij trainde weer grote delen met de groep mee, en liet alleen de afsluitende partij schieten. Wij verwachten hem zondag echter nog niet bij de selectie.

De grote partij bestond uit drie gedeeltes waarin niet werd gewisseld, waaruit blijkt dat er niet wordt getwijfeld over de invulling van welke positie dan ook. De basis speelde in dezelfde samenstelling als het team dat 1,5 week geleden in Almelo zo succesvol was. De uitvoering was vanochtend echter iets minder: de reserves wonnen met 0-1 door een doelpunt van David Texeira

 

Opvallend was de positie die Rasmus Lindgren bij de tegenstanders van de basis inname. Hij speelde als linker centrale verdediger en deed dat prima; hij coachte bovendien als een ware aanvoerder zijn collega in het centrum van de verdediging, Timo Letschert. William Ekong ontbrak vanochtend nl. op het trainingsveld. Hij wordt net als Nick van der Velden geplaagd door een liesblessure. Ook Género Zeefuik en Nick Bakker waren er vanochtend niet bij. Henk Bos trainde apart. Hilal Ben Moussa lijkt hersteld van zijn enkelblessure en trainde volledig mee. Dat gedlt ook voor Krisztian Adorjan, die vorige week bij Jong Hongarije een enkelblessure had opgelopen. Hiervan lijkt hij echter geen last meer te hebben, al is het altijd afwachten hoe een speler/een gewricht reageert op de eerste volledige training na een blessure.

 

Het feit dat Emil Johansson als linksbuiten opereerde kan moeilijk nog als verrassend worden genoemd. De Zweed is steeds vaker voorin te vinden en kan daar laten zien dat hij een prachtige voorzet in huis heeft. Daaraan hangt echter na het verlengen van zijn contract met twee seizoenen wel een aardig prijskaartje.

 

De vier keepers (Marco Bizot, Luciano, Stefan van der Lei en Joey Potveer) werden getraind door teammanager Bas Roorda, die de afwezige keeperstrainer Sierd van der Berg met verve verving. Stiekem voelt Roorda zich nog te jong voor een ver van het veld gelegen functie, zo zijn wij stellig van mening,

 

De training bestond vanochtend uit een korte shuttle run, gevolgd door een rondo die door drie groepen van elk zeven spelers werd uitgevoerd, en waarbij door de trainersstaf op hoog baltempo werd gehamerd.

 

Afgesloten werd het gebeuren zoals gezegd met een grote partij. Beide ploegen speelden als volgt:

 

Basis:


Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Niet-basis:

 

Johansson - Texeira - Mennega

Adorjan - De Leeuw - Ben Moussa

Burnet - Lindgren - Letschert - Hateboer

Luciano

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.