Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

Tjaronn Chery ontbreekt opnieuw op trainingsveld; Michael de Leeuw vervanger

Net als gisteren was Tjaronn Chery vanochtend niet aanwezig op het TCN trainingsveld, waar de voorlaatste training in de aanloop naar het uitduel bij NAC Breda werd afgewerkt. Michael de Leeuw verving hem in de grote partij die werd gespeeld; De Leeuw speelde achter en naast Richairo Zivkovic, de diepe spits. Wat Chery mankeert weten we niet; navraag door ons leverde nl. niets op. We nemen aan dat hij geblesseerd of ziek is.

 

Aan Michael de Leeuw werd de voorkeur gegeven boven Krisztian Adorjan, die afgelopen maandag bij Jong FC Groningen een uiterst matige wedstrijd speelde en met een terugslag te maken lijkt te hebben, niets bijzonders bij een jonge speler die nog maar kort in een voor hem vreemd land speelt.

Erwin van de Looi hoefde zijn basis in vergelijking met de vorige wedstrijd niet verder aan te passen, omdat Filip Kostic, gisterochtend eveneens afwezig, vandaag weer aanwezig was. Género Zeefuik zagen we voor het eerst sinds lange tijd ook weer buiten. Hij liep samen met Nick Bakker en Henk Bos rondjes om het veld. Nick van der Velden ontbrak vanwege zijn liesblessure andermaal op het veld en lijkt ook de wedstrijd tegen NAC Breda te moeten missen.

 

Nick Bakker, Género Zeefuik en Henk Bos

 

Opstellingen afsluitende partij:

 

Basis:


Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Niet-basis:


Potveer (!) - Texeira - Hagenauw Jr.

Ben Moussa - Adorjan - Lindgren

Burnet - Ekong - Letschert - Cijntje

Luciano

 

Scheidsrechter: Hagenauw Sr.

 

De partij werd met 2-0 gewonnen door de basis. Al vroeg scoorde Michael de Leeuw met een prima kopbal uit een door Filip Kostic genomen hoekschop; het tweede doelpunt werd gescoord uit een vrije trap, die Filip Kostic in het doel schoot. De vrije trap was door Henk Hagenauw toegekend na een harde tackle van Timo Letschert op zowel de bal als het beenwerk van Richairo Zivkovic. Letschert vond het geen vrije trap waard, maar misschien kan hij de beelden nog even terugkijken.

 

We zijn benieuwd of Tjaronn Chery morgen wel weer kan aansluiten. Zijn afwezigheid betekent het inleveren van een stuk creativiteit, dat bleek vanochtend al; hiertegenover staat de doelgerichtheid en fysieke kracht van Michael de Leeuw. Met het 'avondje NAC' voor de boeg is dat misschien nog niet eens zo'n verkeerde optie.

 

Joey Potveer, vierde keeper in het dagelijks leven, verving Emil Johansson bij de reserves als linksbuiten. Johansson had afgelopen maandag bij de beloften last van zijn lies (de wedstrijd speelde hij overigens wel uit), en ging vandaag uit voorzorg wat eerder naar binnen. Hij heeft zijn zinnen begrijpelijkerwijs gezet op een vertrek uit Groningen in de winterstop, en wil nu niets forceren.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.