Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

Timo Letschert vervangt geschorste Stefano Magnasco; Tjaronn Chery keert terug ten koste van Michael de Leeuw

Op een koud TCN trainingsveld, waar de wind zich steeds meer aan het opmaken was voor een heuse storm die vanmiddag over Stad en Ommeland te trekken, werd concreet toegewerkt naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen ADO Den Haag. Timo Letschert speelde afgelopen maandag op de positie van rechtsback in de wedstrijd die Jong FC Groningen uit bij Jong sc Heerenveen won, en hij deed dat zo goed dat hij dit zondag beloond zal zien met een basisplaats in het eerste elftal, althans afgaande op de training van vanochtend. Het centrale verdedigersduo Johan Kappelhof - Eric Botteghin blijkt dus (gelukkig) intact.

 

Letschert stond voor het laatst op 6 oktober jl. in de basis (AZ-thuis, de laatste nederlaag van AZ en de eerste wedstrijd in de nu al zeven duels durende ongeslagen status van FC Groningen), en zal erop gebrand zijn een goede pot te spelen. 

 

Tjaronn Chery lijkt hersteld van zijn bilspierblessure en keert meteen terug in de basis; Michael de Leeuw moet voor hem wijken en zal hier ongetwijfeld absoluut niet blij mee zijn. Chery vertrok iets eerder dan de rest, maar wij denken dat hij dit uit voorzorg deed. Als hij geen terugslag ondervindt van de training van vandaag lijkt niets een terugkeer in de basis tegen zijn oude club in de weg te staan.

 

Rasmus Lindgren, die vandaag exact een jaar geleden voor het eerst in zijn tweede dienstverband bij FC Groningen op het trainingsveld stond, was na een korte afwezigheid vanwege ziekte weer aanwezig; we vermoeden dat onze captain zondag opnieuw op de bank zal plaatsnemen.

 

Nick Bakker, Henk Bos en Género Zeefuik trainden apart; Emil Johansson, herstellende van een liesblessure, verscheen iets later dan zijn collega's op het veld. Nick van der Velden was er wederom niet; FC Groningen betaalt de tol voor het in de thuiswedstrijd tegen Roda JC te snel opstellen van de voor dit elftal zo belangrijke speler.

 

Michel Vonk, de oud-trainer van o.a. Sparta Rotterdam en de zoon van oud-FC Groningen-trainer Theo Vonk, was vandaag op het trainingsveld aanwezig; hij loop twee dagen mee met de Trots van het Noorden. Theo Vonk was kortstondig trainer van de FC (seizoen 1993-1994) en statistisch gezien de slechtste trainer die ooit in dienst van FC Groningen is geweest: 5 overwinningen, 6 gelijke spelen, 15 nederlagen... (bron: FCG Stats). Wim Koevermans volgde hem op; ook voor hem werd geen standbeeld opgetuigd.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ADO Den Haag op grond van training donderdagochtend:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Letschert

Bizot

 

Info's met dank aan Marloes!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.