Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online

Tjaronn Chery, Michael de Leeuw en Género Zeefuik scherp op afsluitende training; Lorenzo Burnet haakt af

FC Groningen heeft vanmiddag de afsluitende training in de aanloop naar de kraker in De Kuip afgewerkt. Na de training zal de selectie de bus instappen zodat er morgen alleen een terugreis op het programma staat, afgezien van het veelbesproken duel tussen de nummers vier en vijf van de Eredivisie. Zoals we al dachten zal Michael de Leeuw de plaats in de punt van de aanval overnemen van Richairo Zivkovic. Vóór de training sprak Erwin van de Looi lang met Krisztian Adorjan, zoals hij dat donderdag ook al met Rasmus Lindgren deed. De spelers die momenteel buiten de basis vallen verdienen de nodige aandacht, en krijgen die ook. Heel goed.

Lorenzo Burnet zal morgen hoogstwaarschijnlijk niet bij de selectie zitten. Hij ondervind nog te veel hinder van zijn maandag bij de beloften opgelopen enkelblessure, en moest de training vervroegd staken. Hij speelde op dat moment als rechtsback, en werd vervangen door Hans Hateboer.

 

Positief verrast waren we door het optreden van Género Zeefuik, die ons gisteren ook al beviel. Zeefuik oogt fit, scherp en afgetraind; na de winterstop gaan wij nog veel plezier aan hem beleven, daarvan zijn wij overtuigd.

 

Dick Lukkien instrueerde de basis, zoals altijd op de afsluitende training vóór een wedstrijd. De assistent van Erwin van de Looi bijt zich altijd vast in de komende tegenstander en deelt zijn tactische bevindingen steevast met de groep.

 

De beloften trainden vanmiddag eveneens. Zij spelen komende maandag een oefenduel tegen Harkemase Boys. Door de belachelijke opzet van de competitie hoeft het team van Paul Raveneau pas op 27 januari a.s. weer in actie te komen; de tussenliggende tijd zal met trainen, oefenpotjes en winterstop doorgebracht moeten worden.

 

De beide opstellingen van de partij, waarin Tjaronn Chery (schitterende goal!) en Michael de Leeuw (assist Tjaronn Chery) het doel wisten te vinden:

 

Basis:


Kirm - De Leeuw - Kostic

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Reserves:

 

Texeira - Zeefuik - Zivkovic

Ben Moussa - Adorjan - Lindgren

Johansson - Letschert - Ekong - Burnet/Hateboer

Luciano

 

Vermoedelijke bankbezetting FC Groningen tegen Feyenoord:

Luciano, Adorjan, Ekong, Letschert, Lindgren, Texeira, Zivkovic

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Burnet, Ben Moussa, Bos, Johansson, Van der Velden, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.