Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

Verslag eerste training FC Groningen in Oliva (met foto's) - laatkomers Eric Botteghin en Tjaronn Chery licht geschrobbeerd door Erwin van de Looi

Het mag in Groningen dan weliswaar zacht zijn, met temperaturen ruim boven nul - het Spaanse Oliva, alwaar FC Groningen vanaf vandaag bivakkeert, mag zich met een behaaglijke 21 ºC baas boven baas noemen. Eric Botteghin en Tjaronn Chery namen het er meteen van en arriveerden na een exquise strandbezoek ietwat te laat op het trainingscomplex, waar vanmiddag de eerste training op het programma stond. Erwin van de Looi zag zich genoodzaakt beide heren toe te spreken, waarna onder een harde wind een start met het trainingsprogramma werd gemaakt.

 

Albert Uilenberg is namens fcgonline.nl ter plaatse en zond ons het volgende met enkele foto's gelardeerde verslag van de eerste dag in Oliva van FC Groningen!

 

Botteghin en Chery mogen na een gesprek met Van de Looi weer aansluiten bij de groep.

Vraag: wat zijn de gedachten van Chery?

Oliva, zaterdag 4 januari 2014

 

Op het schitterende trainingscomplex van het Oliva Beach & Golf Resort, waar de selectie van FC Groningen vandaag is neergestreken voor het trainingskamp, hebben de spelers bij een heerlijke temperatuur van 21° de eerste training van dit jaar afgewerkt. Het was meteen de laatste voorbereiding voor de eerste tegenstander, het Belgische KAA Gent, dat morgen te gast is op het complex waar FC Groningen logeert.

 

Gezien de temperaturen die de afgelopen week in Nederland werden gemeten was het waarschijnlijk niet eens nodig om een warmer oord op te zoeken. Maar er moeten al in een vroeg stadium keuzes worden gemaakt en die liggen ook nu weer ver uit elkaar: Go Ahead Eagles verblijft in Garderen op de Veluwe maar PEC Zwolle gaat zelfs naar Stellenbosch in Zuid-Afrika. FC Twente blijft liever op het eigen trainingscentrum in Hengelo en koploper Chelsea B uit Arnhem slaat zijn vleugels uit in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De Zuid-Oost kust van Spanje is dit jaar overigens de grote favoriet bij de meeste eredivisieclubs. 

 

Maar nu snel terug naar onze eigen FC Groningen, want daarvoor zijn we hier eigenlijk. De meegereisde spelers zijn Marco Bizot, Luciano da Silva, Stefano Magnasco, Timo Letschert, Johan Kappelhof, Giliano Wijnaldum, Lorenzo Burnet, Maikel Kieftenbeld, Tom Hiariej, Rasmus Lindgren, Krisztian Adorjan, Filip Kostic, Andraz Kirm, Genéro Zeefuik, Michael de Leeuw, Eric Botteghin, David Texeira, William Troost-Ekong, Tjaronn Chery en Hilal Ben Moussa, en de beloftenspelers Arjan Hagenauw, Kevin Mennega, Hans Hateboer en Stefan van der Lei.

 

Richairo Zivkovic ontbreekt volgens Henk Veldmate wegens belangrijke tentamens op school en de reden voor het ontbreken van Nick van der Velden lijkt gerechtvaardigd, hij is immers al wekenlang uit de roulatie en herstellen kun je beter op een aangepaste manier in Nederland doen. Het Argentijnse supertalent c.q. balvirtuoos Lucas Ontivero is niet aanwezig.

 

De spelers begonnen de training o.l.v. Jan Arend Vredeveld middels een kleine conditietest onder het toeziend oog van Edwin van de Looi, Dick Lukkien, Marcel Groninger, Brian van Loo en Peter Hoekstra. Dat de selectie nog niet compleet was werd na enkele minuten duidelijk: Eric Botteghin en Tjaronn Chery misten het begin van de training en werden daar door Van de Looi even op aangesproken. Ik hoorde dat beide spelers even naar het strand waren geweest. Van Loo nam de drie keepers even onder handen terwijl er in twee groepen o.l.v. Groninger en Lukkien oefeningen werden gedaan; de training werd afgesloten met een partij van 3 x 6 minuten. Hieruit kon nog geen enkele conclusie worden getrokken hoe het basiselftal er morgen tegen KAA Gent uit zal zien.

 

Tot morgen.

©Albert Uilenberg

 

Nog een drietal foto's, net als het verslag afkomstig van Albert:

 

We zijn nog niet zo bekend dat ze overal de naam van onze club goed kunnen schrijven,

het Gronings blijft moeilijk voor sommigen

 

De bus die de selectie naar het trainingskamp bracht

 

Van de Looi, even voordat Botteghin en Chery zich bij de trainer moesten vervoegen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.