Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Middagtraining maandag 6 januari 2014: Brian van Loo gedreven vervanger van zieke Sierd van der Berg; Hans Hateboer tegen RKC vervanger van geschorste Stefano Magnasco?

Toegegeven, Brian van Loo valt met zijn neus in de boter - de start van zijn dienstverband als ad interim-keeperstrainer van FC Groningen begint met een alleraardigst tripje naar der Spaanse zon. De 38-jarige veteraan beschouwt het verblijf in Oliva echter niet als een snoepreisje. Hij traint de keepers gedreven, en ook vanmiddag, tijdens de tweede training van deze maandag, spatte de drive er bij Van Loo af. Luciano moest opnieuw verstek laten gaan, maar Marco Bizot en Stefan van der Lei - samen maar vier jaartjes ouder dan hun tijdelijke mentor - liggen vermoedelijk nu nóg na te hijgen van het programma dat Brian voor hen in petto had.

 

Hans Hateboer trainde vanmiddag samen met diverse andere spelers binnen, maar dit laat onverlet dat het ons niet zou verbazen als de over drie dagen jarige Hateboer, die dan 20 lentes jong wordt, op zaterdag 18 januari a.s. in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk de vervanger van de dat duel geschorste Stefano Magnasco zal zijn. De nog altijd contractloze verdediger van Jong FC Groningen speelde gisteren bijna één helft als rechtsback in de wedstrijd tegen KAA Gent, en Erwin van de Looi verklaarde na afloop het volgende, zo kunnen we in het Dagblad van het Noorden nalezen: "Hij heeft het prima gedaan. Hij liet zich zien, ging volle bak en had een paar goede acties. Of hij een serieuze kandidaat is Magnasco tegen RKC te vervangen? Je denkt toch niet dat we hier zomaar wat doen."

 

Albert Uilenberg woonde ook de middagtraining bij, en zond ons het volgende verslagje alsmede een aantal prachtige foto's!

 

EXTRA: Albert heeft ons ook een klein filmpje gestuurd waarin we Brian van Loo, Marco Bizot en Stefan van der Lei in actie zien! De omvang is 6,5 MB; de beelden zijn HIER te zien!

Oliva, maandag 6 januari 2014.

 

Vanmiddag om 15.30 uur kwamen de spelers nog een keer in actie voor de middagtraining. Rasmus Lindgren en Luciano da Silva lieten zich niet op het trainingsveld zien. Op zich viel er niet veel van te zeggen, het waren terugkerende oefeningen van Brian van Loo met de beide overgebleven doelmannen Marco Bizot en Stefan van der Lei. De club heeft een goede zet gedaan door de gedreven Brian van Loo als vervanger van zieke Sierd van der Berg aan te stellen. Hij straalt echt de wil uit om beide keepers beter te maken. De groep kreeg diverse andere oefeningen aangereikt, zoals koppen, balaannames op de borst en een rondo. Een oud-trainer van mij, Eltjo Hazelhof, noemde dat lummelen. Waar het vandaan komt is me nog steeds een raadsel. 

 

Deze middagtraining duurde ruim een uur, waar verder geen nieuws over valt te melden, behalve dat ik vermoed dat Hans Hateboer, die gistermiddag bij velen een goede en vooral gedreven indruk heeft achtergelaten, wel eens de vervanger kan gaan worden van de tegen RKC geschorste Stefano Magnasco. Vooral omdat de overige kandidaten op die positie al eens door het ijs zijn gezakt, zoals Hiariej, Kieftenbeld en Letschert terwijl men het centrale verdedigingsduo met Eric Botteghin en Johan Kappelhof naar mijn mening het liefst intact wil houden.

 

Fotoreportage van Albert van de middagtraining van maandag 6 januari 2014:

 

DSC08728
DSC08733
DSC08736
DSC08737
DSC08738
DSC08739
DSC08740
DSC08741
DSC08742
DSC08743
DSC08744
DSC08745
DSC08751
01/13 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.