Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

267 gasten online

Training donderdag: Krisztian Adorjan en Michael de Leeuw gevaarlijk en trefzeker koppel; Hans Hateboer staat voor debuut in eerste elftal

Vanochtend moest de selectie van FC Groningen uitwijken naar het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde. Het TCN trainingsveld bleek nl. moeilijk bespeelbaar - een weinig geruststellende gedachte, in de wetenschap dat het eigenlijk nog winter moet worden. Laat Corpus maar komen! Al snel bleek dat Erwin van de Looi lijkt vast te houden aan het basiselftal dat hij in Spanje tegen NAC Breda het veld instuurde.

 

Hans Hateboer zal zaterdag in Waalwijk de geschorste Stefano Magnasco vervangen; Andraz Kirm raakt in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop (N.E.C.-thuis) zijn basisplaats kwijt. Tom Hiariej keert terug in de ploeg, Krisztian Adorjan speelt achter Michael de Leeuw, de diepe spits, en Tjaronn Chery mag het aan de rechterkant proberen, maar zal veel vrijheid genieten.

Het aanpassen van de startopstelling pakte vanochtend goed uit. De basis overklaste de tegenstanders volledig, en de eindstand van 3-0 was al vóór rust bereikt. Smaakmakers waren wat ons betreft Michael de Leeuw (één doelpunt en een assist) en zeker Krisztian Adorjan, die met zijn overzicht en twee prachtige doelpunten opviel. Hans Hateboer kon ons achterin ook zeker bekoren. Hij is een harde verdediger, iets soberder dan Stefano Magnasco maar in verdedigend opzicht uitstekend. Hateboer gaf net als de andere verdedigers niets weg. 

 

Afwezig vanochtend waren Luciano, Nick van der Velden, Rasmus Lindgren, Nick Bakker en Henk Bos; van de beloften waren Burak Saban, Stefan van der Lei, Arjen Hagenauw, Hans Hateboer en Richairo Zivkovic aanwezig. Luciano had in Spanje last van wat pijntjes, speelde afgelopen dinsdag wel mee in het oefenduel van Jong FC Groningen maar trainde vanochtend binnen. Het zal ons niet verbazen als Stefan van der Lei snel de tweede doelman van FC Groningen zal zijn.

 

De tegenstanders hadden één mannetje teveel, en daarom werd er frequent gewisseld tussen Richairo Zivkovic, David Texeira en Arjen Hagenauw. De zoon van verzorger Henk Hagenauw stond nog geen twee minuten in het veld, toen Marco Bizot bij een redding bal en man, in dit geval Hagenauw Jr., raakte. Arjen ging met een bloedneus naar de kant, maar kon het partijtje later vervolgen.

 

Opstellingen partij 11 tegen 11:


Basis:


Kostic - De Leeuw - Chery

Hiariej - Adorjan - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot


Tegenstanders:


Zivkovic/Hagenauw/Texeira - Zeefuik - Kirm

Ben Moussa - Texeira/Zivkovic/Hagenauw - Saban

Burnet - Letschert - Ekong - Magnasco

Van der Lei

 

Hans Hateboer (met hesje) is tijdens de rondo de sjaak

 

De basis bij aanvang van de partij 11 tegen 11

 

Stefan van der Lei - binnenkort tweede doelman?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.