Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

Opstelling FC Groningen op de schop na zeperd bij AZ; Yoëll van Nieff in de basis tegen ajax

De pijnlijke nederlaag die FC Groningen zaterdagavond tegen AZ heeft geleden blijft niet zonder gevolgen voor de betrokkenen. Ook Erwin van de Looi zal geconstateerd hebben dat de nederlaag niet alleen het gevolg was van het feit dat de Trots van het Noorden zich met een goed spelende opponent geconfronteerd zag. In vergelijking met zaterdag zullen Stefano Magnasco, Krisztian Adorjan en Tom Hiariej, met wie Van de Looi vanochtend individuele gesprekken voerde, morgenavond in Amsterdam genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

 

Voor hen zullen Lorenzo Burnet, Yoëll van Nieff en Andraz Kirm in de arena in de basis worden geposteerd. Lorenzo Burnet zal als rechtsback gaan spelen, Yoëll van Nieff en Tjaronn Chery zullen samen met Maikel Kieftenbeld de slag om het middenveld in hun voordeel moeten zien te beslechten en Andraz Kirm zal samen met Filip Kostic de buitenkanten gaan innemen.

Nick van der Velden ontbrak vanochtend, net als gisteren, op het trainingsveld, en heeft zijn gezicht deze week tot nu toe alleen op maandag laten zien. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de routinier zijn rentree in de wedstrijdselectie morgenavond zal kunnen maken. 

 

De training  begon met een partijtje handbal, dat later overging in voetbal. Vervolgens werden er wat hesjes verwisseld waarna duidelijk werd hoe FC Groningen morgen zal spelen. De training had een hoog verbaal gehalte. Zo werden er diverse tactische aanwijzingen verstrekt die tot de ontmanteling van de hoofdstedelingen moeten leiden.

 

Van de eerste selectie ontbraken naast Nick van der Velden ook Henk Bos en Luciano, terwijl Nick Bakker, die snakt naar zijn rentree ( "Nog een paar weken!", zo liet hij enthousiast weten), apart met de fysiotherapeut trainde. Van de beloften waren Stefan van der Lei, Hans Hateboer, Ron Janzen en Richairo Zivkovic aanwezig.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ajax:


Kirm - De Leeuw - Kostic

Van Nieff - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Burnet

Bizot

 

Dick Lukkien, grieperig en derhalve in lange broek gestoken, verdeelt

een aantal hesjes voorafgaand aan een partijtje handbal

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.