Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

FC Groningen bindt met ongewijzigde opstelling strijd aan met aartsvijand uit Heerenveen

Op een druilerig TCN trainingsveld heeft de selectie van FC Groningen vanochtend de afsluitende training afgewerkt in de aanloop naar de kraker tegen sc Heerenveen. Er was nog twijfel over de bezetting van de rechtsbackpositie, maar bij het verdelen van de hesjes bleek dat linkspoot Lorenzo Burnet opnieuw de eer zal krijgen om de vijandelijke linksbuiten - naar alle waarschijnlijkheid oppermatennaaier Anthony Lurling (na hoeveel seconden zullen morgen de eerste spreekkoren losbarsten?)- te elimineren. Hans Hateboer, die bij de reserves centraal achterin een koppeltje vormde met Rasmus Lindgren, zal morgen ongetwijfeld op de bank plaatsnemen.

Ook voor de rest laat Erwin van de Looi het elftal, dat zich donderdag in de arena zo goed manifesteerde, intact. Dit betekent dat Yoëll van Nieff zich andermaal op een basisplaats mag verheugen.

 

Nick van der Velden kon aan de volledige groepstraining meedoen, en zijn rentree in het eerste elftal zit er nu echt aan te komen. Maandag zal hij in en tegen Dordrecht met Jong FC Groningen minuten maken, en wij nemen aan dat hij daarna snel naar het hoogste niveau wordt doorgeschoven.

 

David Texeira daarentegen lijkt definitief naar het tweede plan te zijn doorverwezen. Vanochtend diende hij zich bij de start van de afsluitende partij bij de beloften te vervoegen.

 

Género Zeefuik, die donderdag tegen ajax op zijn knie viel, lijkt alweer hersteld en trainde volop mee. Hij zal morgen zonder twijfel op het wedstrijdformulier staan, en wat ons betreft wordt hem opnieuw een pinchhitters-invalbeurt gegund.

 

Opstellingen afsluitende partij:


Basis:


Kirm - De Leeuw - Kostic

Van Nieff - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Burnet

Bizot


Tegenstanders:


Van der Velden - Zeefuik - Zivkovic

Ben Moussa - Hiariej - Adorjan

Janzen - Lindgren - Hateboer - Magnasco

Van der Lei

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.