Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Ook op vrijdagtraining basisplaatsen voor Nick van der Velden en Rasmus Lindgren

De training van vanochtend bood hetzelfde beeld als die van gisteren. We kunnen nu dan ook rustig stellen dat Nick van der Velden en Rasmus Lingren zondag tegen Feyenoord aan de aftrap zullen staan, in plaats van de geblesseerde Michael de Leeuw en de geschorste Maikel Kieftenbeld. Van der Velden is er nog niet, mist met name wedstrijdritme, maar zal veel met zijn tomeloze inzet en ervaring kunnen compenseren. Wij zijn blij met zijn terugkeer, en met die van Rasmus Lindgren.

 

Wij denken dat de slag op het middenveld, sinds de winterstop een groot manco in het elftal van Erwin van de Looi, zondag wel eens door FC Groningen gewonnen kan worden. Er zit meer voetbal in de huidige bezetting, en meer drang naar voren en pressievermogen.

 

Voorin wist Género Zeefuik met scherpte en diepgang te overtuigen.

 

De training werd bijgewoond door Maurits Commers uit Groningen, een bij de FIFA aangesloten zaakwaarnemer.

De basis won de afsluitende partij met 2-0, door doelpunten van Eric Botteghin en Nick van der Velden. Van der Velden scoorde uit een voorzet van Filip Kostic, die na zijn uitstapje met Jong Servië (3-0 winst bij Jong België, één assist) weer terug was, fit en wel, net als de beide andere internationals, Andraz Kirm (met Slovenië 0-2 verloren in en tegen Algerije) en Richairo Zivkovic (2-1 zege met Oranje Onder 19 tegen Spanje Onder 19; Zivkovic scoorde één maal)

 

Aan het begin van de training voerde Erwin van de Looi lange één op één gesprekken met twee gepasseerden van de laatste tijd, Yoëll van Nieff en Stefano Magnasco. Na de training voerde de aanwezige technisch manager Henk Veldmate een gesprek met beloftenaanvaller Arjen Hagenauw.

 

Basisopstelling FC Groningen:

 

Kostic - Zeefuik - Van der Velden

Hiariej - Lindgren - Chery

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot


De tegenstanders speelden als volgt:

 

Hagenauw - Zivkovic - Kirm

Van Nieff - Ben Moussa - Adorjan

Janzen - Wijnaldum - Kieftenbeld - Magnasco

Van der Lei

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek