Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

FC Groningen mogelijk op de counter tegen Vitesse; Giliano Wijnaldum vervangt Eric Botteghin; liesblessure Tom Hiariej

Op een zonovergoten TCN trainingsveld werkte FC Groningen vanochtend de voorlaatste training af in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Uit de oefeningen voorafgaande aan de afsluitende partij konden we opmaken dat er door de trainersstaf ingezet lijkt te worden op een behoudend concept, waarin FC Groningen uit een snelle omschakeling gevaarlijk zal moeten worden. Aanvankelijk hadden we een streep gezet door de naam van Filip Kostic, die de training afgelopen dinsdag overigens vervroegd beëindigd zou hebben.

 

De Serviër startte in de eerste helft van de partij als rechtsbuiten, bij de reserves welteverstaan. In de tweede helft van de partij verving hij Andraz Kirm bij de hesjesdragende basis, dus kennelijk wordt er nog getwijfeld tussen beiden.

 

Vooral een doelpunt van Arjen Hagenauw, maandagavond bij de beloften ook al erg goed spelend als rechtsbuiten, viel ons op. We denken niet dat het nog erg lang duurt totdat de 19-jarige aanvaller zijn debuut in de wedstrijdselectie van het eerste elftal gaat maken.

 

Magnasco verlaat de training met een pijnlijke pols

 

UPDATE: Stefano Magnasco breekt spaakbeen

Inmiddels is duidelijk dat Stefano Magnasco vanochtend zijn spaakbeen heeft gebroken. FC Groningen schijft op de clubsite: "Behalve een gebroken spaakbeen is daarbij ook de ellepijp van de rechtsback ter hoogte van de pols uit positie geschoten. Er is inmiddels gips aangebracht om de rechterarm van Magnasco, die volgende week een operatie te wachten staat. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang de rechtervleugelverdediger uit de roulatie zal zijn."

Tom Hiariej moest het trainingsveld al na een dik half uur verlaten met liesklachten. Ogenschijnlijk had hij hier geen last van; van een ernstige blessure zal dus geen sprake zijn. In de basis zagen we een middenveld dat naast Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery bestond uit Rasmus Lindgren. Of Lindgren vanaf het begin de beoogde vervanger was van de zaterdag geschorste Yoëll van Nieff, of dat Tom Hiariej dat was maar dat hij nu op zijn beurt door Lindgren moest worden vervangen - dat wordt wellicht morgenochtend bij de afsluitende training duidelijk. 

 

De gehele afsluitende partij speelde Eric Botteghin bij de reserves; in de basis werd hij centraal achterin vervangen door Giliano Wijnaldum, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag ook al als centrale verdediger in de ploeg gebracht toen Botteghin met rood moest vertrekken. Kennelijk gaat de trainersstaf ervan uit dat de beroepszaak die vanavond in Zeist dient niet tot vrijspraak van de Braziliaan zal leiden.

 

Stefano Magnasco raakte tijdens het partijtje geblesseerd aan zijn pols. Bij een tackle van Maikel Kieftenbeld (op de bal) sprong het leder snoeihard tegen het polsgewricht van Magnasco, die het uitschreeuwde van de pijn en de training terstond moest beëindigen. In de partij werd hij vervangen door assistent-trainer Dick Lukkien. Lukkien ging centraal achterin naast Botteghin spelen, terwijl Angelo Cijntje, vóór Magnasco's vertrek rechter centrale verdediger, doorschoof naar de rechtsback-positie.

 

Langs de kant van het veld zagen we de beide gebroeders Eijkelkamp, de zaakwaarnemers van Maikel Kieftenbeld. Dat René Eijkelkamp weer eens naar Groningen was getogen is geen opvallend verschijnsel, maar wel het feit dat hij zich langs de kant door zijn broer Harold (normaal gesproken alleen zijn chauffeur) liet vergezellen. Of er vanmiddag een gesprek tussen het 'kamp Kieftenbeld' en FC Groningen op de planning staat, kon of wilde niemand ons bevestigen.

 

Opstellingen afsluitende partij:


Basis:


Kirm/Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Kappelhof - Hateboer

Bizot


Reserves:


Hagenauw - Zeefuik - Kostic/Kirm

Mennega - Saban - Van Nieff

Janzen - Botteghin - Cijntje - Magnasco/Cijntje

Van der Lei

 

Krisztian Adorjan trainde vanochtend gewoon mee, maar deed volgens ons niet mee aan de afsluitende partij. Mogelijk is hij in de tweede helft bij de reserves in de ploeg gebracht; dit is ons echter niet opgevallen.

 

Hilal Ben Moussa, Michael de Leeuw, Henk Bos en Nick Bakker trainden vanochtend niet mee met de groep.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek