Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

Enkelblessure Richairo Zivkovic; inzetbaarheid tegen PSV ongewis

FC Groningen heeft vanmorgen een vervolg gegeven aan de voorbereiding op de uitwedstrijd die de Trots van het Noorden zaterdagavond tegen PSV dient te spelen, een wedstrijd waarvoor tot nu toe ca. 200 kaarten aan supporters van FC Groningen zijn verkocht. De voorverkoop loopt nog tot en met vanavond. Aanvankelijk liep de training zoals we op voorhand hadden verwacht. Analoog aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen Vitesse werd vanuit een hechte organisatie ingezet op een snelle omschakeling met als doel Richairo Zivkovic in stelling te brengen.

 

Zivkovic moest de afsluitende partij echter aan zich voorbij laten gaan. Gisteren ging hij al door zijn enkel, trainde vanochtend aanvankelijk wel mee (risico?) maar ging vervolgens opnieuw door het gewricht. Hij verliet het trainingsveld onder begeleiding van verzorger Henk Hagenauw; we zullen zien of Richairo Zivkovic morgen of uiterlijk zaterdag voldoende hersteld zal zijn.

 

Richairo Zivkovic en Henk Hagenauw verlaten het veld

Zijn plek in de punt van de aanval werd vanochtend ingenomen door Género Zeefuik. Zeefuik scoorde uit de rebound, nadat Stefan van der Lei een inzet van Eric Botteghin nog knap had gestopt, maar even later lag de aanvaller op de grond met bovenbeenklachten. Hij kon de partij echter uitspelen.

  

Voorin was de spoeling vanochtend dun. Aan spitsen kon vanochtend geen beroep worden gedaan op Arjen Hagenauw en Michael de Leeuw. Hagenauw trainde binnen; De Leeuw trainde apart, en liep op een gegeven uit in het gezelschap van Nick Bakker en Henk Bos. Zo kon het gebeuren dat we middenvelder Noureddine Boutzamar, na lang blessureleed terug op de velden, in de aanval zagen bij de reserves.

 

Als we kijken naar de hesjesverdeling, dan denken we dat de bankbezetting zaterdagavond gevormd zal worden door Stefan van der Lei, en zes van de volgende zeven veldspelers (aannemende dat Richairo Zivkovic gewoon aan de aftrap zal staan):

 

Adorjan, Kirm, Van Nieff, Wijnaldum, Zeefuik en de beloftenspelers Mennega en Saban

 

Dit zou betekenen dat Tom Hiariej niet bij de wedstrijdselectie zou zitten, evenals de beide debutanten in de selectie van vorige week, Angelo Cijntje en Arjen Hagenauw; er zou minstens één nieuwe debutant worden genomineerd: Kevin Mennega en/of Burak Saban. Uiterlijk zaterdagavond zal blijken of we het met onze inschatting bij het rechte eind hebben gehad.

 

Beide opstellingen afsluitende partij:


Basis:


Kostic - Zeefuik - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot


Tegenstanders:

 

Kirm - Boutzamar - Mennega

Van Nieff - Saban - Adorjan

Wijnaldum - Janzen - Hiariej - Cijntje

Van der Lei

 

Langs de lijn zagen we een fotograaf van Voetbal International. Volgende week woensdag verschijnt er in de papieren editie een artikel over het één jaar geleden failliet gegane SC Veendam; in dit kader lag de focus bij VI vandaag op Veendam-cultheld en Kolonicio Angelo Cijntje, met wie later vandaag ook nog zal worden gesproken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.