Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

FC Groningen werkte vanochtend, onder beduidend koudere temperaturen dan ons door allerlei meteorologen was voorgespiegeld, de voorlaatste training af in de aanloop naar de uitwedstrijd bij Roda JC, die zondagmiddag op het programma staat. Hiervoor hebben maar liefst 394 fans van FC Groningen een kaartje voor het uitvak gekocht (264 auto, 130 bus) - een geweldig aantal! De basis zag er net zo uit als gisteren, maar presteerde veel beter dan op donderdagochtend.

Dit ging een beetje ten koste van Dino Islamovic, de Zweeds-Montenegrijnse proefspeler die vandaag voor het laatst met de Trots van het Noorden meetrainde. Gisteren wist hij nog twee maal te scoren, maar vandaag bleef hij in de afsluitende partij droog staan, mede vanwege het relatief zwakke optreden van de ploeg waarin hij speelde, waardoor hij op een eiland stond.

Islamovic trainde vandaag voor het laatst mee. Op onze vraag aan zijn zaakwaarnemer of het verblijf van zijn klant een vervolg krijgt, antwoordde hij helaas vrij nietszeggend: "We will see.

De basis wist de partij met 2-1 te winnen, door doelpunten van Hans Hateboer (strafte defensief geklungel af) en Tjaronn Chery (prachtige harde lob over Stefan van der Lei die via de onderkant van de lat tegen de touwen vloog). Hierna deed Giliano Wijnaldum aan de andere kant iets terug met een bekeken schuiver.

Voorafgaande aan de partij werd er op een dynamische manier in drie groepen getraind, met name op afwerken. Hierbij werden ook de beloften betrokken en zelfs drie spelers van FC Groningen A1, te weten Keziah Veendorp, Roland Baas en Gijs Jasper. De keepers zulen nog met suizende oren te kampen hebben, want met name Yoëll van Nieff en Keziah Veendorp joegen de ballen als kanonskogels in het doel.


Roland Baas (18), eerstejaars A-junior, vanochtend op het TCN trainingsveld

Opstellingen afsluitende partij (zelfde als donderdagochtend):

Basis (4-3-3):

Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

Tegenstanders (4-2-3-1):

Islamovic

Zeefuik - De Leeuw - Kirm

Van Nieff - Adorjan

Wijnaldum - Janzen - Hiariej - Cijntje

Van der Lei

Prognose bankbezetting FC Groningen, zondagmiddag in Kerkrade:

Van der Lei, Van Nieff, Hiariej, Wijnaldum, Kirm, Zeefuik, Adorjan

Geschorst: De Leeuw
Geblesseerd: Bakker, Ben Moussa, Bos, Magnasco

Reageren? Mail naar redactie@fcgonline.n