Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

Het trieste overlijden van Reinier de Groene is als een mokerslag aangekomen bij de club, maar van de trainersstaf van het eerste elftal wordt verwacht dat ze de selectie ondanks al het verdriet klaarstomen voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Erwin van de Looi sprak de groep vanochtend toe, waarna de training van start kon gaan. Reinier wordt waarschijnlijk zaterdag begraven, waarna de laatste competitiewedstrijd 's avonds in de Euroborg wordt gespeeld. Het zal voor velen een bewogen dag zijn.

{AF}Vandaag ontbraken Andraz Kirm en Angelo Cijntje op het trainingsveld. Wat de Sloveen mankeert weten we niet; Angelo Cijntje heeft maandagavond een enkelblessure opgelopen in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong sc Heerenveen. Aan een doldrieste actie van Joeri de Kamps, die slechts geel zag, hield de Kolonicio een verzwikte enkel over, en voor enkelbandletsel staat een aantal weken. Cijntje zal er echter alles aan doen om op tijd fit te zijn om bij de finale van de play-offs, die FC Groningen hoopt te halen, weer op de bank te kunnen plaatsnemen. Zijn debuut in de Eredivisie is en blijft een droom voor dit toonbeeld van wilskracht. 

Edit: een lezer heeft ons gemeld dat Andraz en Tadeja Kirm een tweeling hebben gekregen, Zara en Ela, hetgeen de absentie van Andraz verklaart.

Género Zeefuik kreeg maandagavond in genoemde wedstrijd ook een tik, en haakte vanochtend al na de warming-up af. Hij keek verre van blij; we zullen zien of hij in het restant van de week tijdig herstelt om zaterdag bij de selectie te kunnen zitten.

Johan Kappelhof heeft aan de wedstrijd die het eerste elftal zondag in Kerkrade speelde wat klachten overgehouden, en verliet het trainingsveld vanochtend iets eerder dan zijn collega's, maar al te ernstig is het allemaal niet.

Arjen Hagenauw herstelt van een hamstringblessure en trainde vanochtend apart van de groep. We hopen dat hij in het restant van het seizoen nog eens bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal gehaald kan worden.

Uit de training van vanmorgen kon niet worden opgemaakt wie zaterdag de geschorste plek van Maikel Kieftenbeld mag innemen. Wij denken dat Yoëll van Nieff, gisteren gekroond tot grootste talent van de Jupiler League, de gelukkige zal zijn. Dat vermoedden we zondag al, en dit gevoel werd maandag versterkt toen bleek dat Van Nieff die avond niet zou meespelen bij de beloften, terwijl Michael de Leeuw, Krisztian Adorjan en Tom Hiariej, drie mogelijke alternatieven, de hele wedstrijd meededen.

Donderdag en vrijdag zal er ongetwijfeld in de vorm van een grote partij worden getraind, waarna meer duidelijk zal worden over de opstelling van komende zaterdagavond.


Erwin van de Looi in gesprek met zijn selectie


Zeefuik verlaat het trainingsveld met een blessure

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.