Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

Op een druilerig en bij vlagen stortregenachtig TCN trainingsveld werkte FC Groningen de afsluitende training in de aanloop naar de return bij Vitesse af. Hans Nijland, aanwezig tussen de supporters die de moeite hadden genomen de training met een bezoekje te vereren, blikte echter alvast vooruit naar de huldiging van FC Groningen op de Grote Markt, die een feit zal zijn als FC Groningen de play-offs wint. Vanwege de meikermis is er op zondag 18 mei a.s., de dag van de return van de play-off finale, geen plek op de Grote Markt; clubleiding en burgemeester Vreeman mikken nu op een huldiging die op woensdag 21 mei 2014 zou kunnen plaatsvinden.

Zover is het echter nog niet - er zal eerst met Vitesse afgerekend moeten worden.

Afgaande op de ontspannen training van vanochtend neemt aanvoerder Maikel Kieftenbeld, wiens schorsing van twee wedstrijden is uitgezeten, de plaats in van Yoëll van Nieff, zoals we al hadden verwacht. Dit werd Yoëll ongetwijfeld meegedeeld tijdens het één op één-gesprek dat Erwin van de Looi voorafgaande aan de training met Van Nieff voerde. 

Verdere mutaties in het elftal zullen er niet zijn. Hans Hateboer, woensdag uitgevallen, en Eric Botteghin, gisteren nog ziek, trainden gewoon mee en niets lijkt basisplaatsen voor het duo in de weg te staan.


De financiën van FC Groningen - Hans Nijland legt uit hoe het zit

Over de training valt verder weinig te berichten. Het was een tactisch ingestoken sessie die herhaaldelijk door Erwin van de Looi en Dick Lukkien werd stilgelegd om de mannen tot in de puntjes voor te bereiden op de opnieuw van de buitenwereld afgesloten opponent.

Stefano Magnasco en Marciano van Leijenhorst trainden deels mee met de groep; Arjen Hagenauw trainde apart. Michael de Leeuw speelde als centrumspits bij de tegenstanders van de basis, waarin voor Género Zeefuik een rol op de linkerflank was weggelegd.

Opstellingen grote partij:

Basis:

Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

Tegenstanders:

Zeefuik - De Leeuw - Kirm

Van Nieff - Boutzamar - Adorjan

Wijnaldum - Janzen - Hiariej - Saban

Van der Lei

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

{/AF}