Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

142 gasten online

Naar schatting 2.500 toeschouwers waren vanmiddag op Sportpark De Koepel in Haren getuige van de eerste training van het komende seizoen, die net als vorig jaar werd opgeluisterd met prachtig vuurwerk. Het spandoek 'Europees behalen was een droom - Europees spelen wordt onvergetelijk' wierp bovendien de schaduw vooruit naar het op voorhand fantastische Europese avontuur dat ons te wachten staat.

Een aantal spelers moest de eerste training aan zich voorbij laten gaan. Hans Hateboer, Filip Kostic en Stefan van der Lei waren afgelopen seizoen na de play-offs nog internationaal actief, en hebben nog een weekje vakantie. Hilal Ben Moussa (revaliderend van kruisbandletsel) en Danny Hoesen (lichte enkel blessure) waren wel bij de spelersopkomst present, maar verdwenen toen weer, onder begeleiding van de fysiotherapeut. Danny Hoesen gaf op Twitter overigens aan te verwachten snel weer fit te zijn. Hij heeft zijn enkelband ca. zes weken geleden verrekt; de blessure is bijna genezen.

Commercieel directeur Robbert Klaver maakte vanmiddag bekend dat FC Groningen tijdens de Europese wedstrijden shirts met reclame van Powerhouse zal dragen. Dit bedrijf, een dochter van RWE, wil zich in Europa beter op de kaart zetten.

De groep werd na de warming-up in tweeën gesplitst. De eerste groep bestond uit A-selectiespelers, maar niet iedereen smaakte het genoegen om onderdeel van dit keurkorps uit te mogen maken. Henk Bos, William Ekong, Tom Hiariej, Paco van Moorsel en Género Zeefuik mochten zich bij de negen beloftenspelers en vijf FC Groningen A1-spelers vervoegen. Dit vijftal zal zich voor komend seizoen wellicht weinig illusies hoeven te maken - mocht zich een geïnteresseerde club melden, dan zal FC Groningen o.i. graag zijn medewerking aan een verhuur of verkoop verlenen. 

Bij afwezigheid van Marco Bizot, Sergio Padt en Stefan van der Lei werd keeper Erwin Heidekamp van FC Groningen A1 vandaag bij de groep gehaald; hij was hiermee de vijfde speler van het vlaggenschip van de jeugdopleiding die we in actie zagen. De overige vier waren Roland Baas (centrale verdediger), Willem Gootjes (aanvaller, maar vanmiddag centraal achterin spelend), Kasper Oldenburger (aanvaller) en Keziah Veendorp (centrale verdediger).

Na de uitgebreide warming-up en rondo's werden de spelers in drie tientallen verdeeld. Zij speelden onderling partijtjes. Wieger Sietsma, naast Jeroen Gies keeper van de beloften, stond bij het basistiental in het doel en lijkt op dit moment de eerste keeper van Jong FC Groningen. Aan Jeroen Gies de eer om hem van de troon te stoten. Jarchino Antonia werd in het tweede team geposteerd. Hij zal de concurrentiestrijd met Nick van der Velden om een basisplaats aan moeten gaan.

 


Koen Janssen, die het vanmiddag erg leuk deed,
interviewt de nieuwe technisch
manager, Peter Jeltema

De opstellingen van de drie teams:

Team 1:

Van der Velden - Islamovic

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Sietsma

Team 2:

Zeefuik - Antonia

Saban - De Leeuw - Van Nieff

Wijnaldum - Baas - Ekong - Payne

Gies

Team 3:

 Arias - Boutzamar

Hiariej - Van Moorsel - Oldenburger

Janzen - Gootjes - Veendorp - Bijkl

Heidekamp

De partijtjes Team 1 - Team 2 en Team 1 - Team 3 eindigden doelpuntloos, maar in het potje Team 2 - Team 3 werd driemaal gescoord. Michael de Leeuw opende de score met een prachtige stift over Erwin Heidekamp, waarna Jafar Arias en Tom Hiariej de achterstand ombogen.

De kop is eraf - er wordt weer getraind. Hoe de selectie er op 2 september a.s. uitziet weet echter nog niemand. Wij zullen er bovenop zitten!

training22062014-1
training22062014-2
training22062014-3
training22062014-4
training22062014-5
training22062014-6
training22062014-7
1/7 
start stop bwd fwd

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.