Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

WK en hectische transfer window of niet - voor de trainersstaf staan vrijdag en zaterdag 'gewoon' twee oefenwedstrijden op het programma. Morgen wordt in Roodeschool om 19:00 uur afgetrapt tegen RWE Eemsmond, een dag later is de Trots van het Noorden in Beilen te gast. Er is de eerste week gekozen voor een trainingsconcept waarbij de beloften en een vijftal A-junioren bij de hoofdmacht worden gevoegd.

Om één en ander voor de trainers behapbaar te maken, wordt de groep nog wel opgesplitst, want ook al ontbraken er vanochtend vijf spelers - het overgebleven 33-tal moet effectief op het nieuwe seizoen klaargestoomd worden, en dat gaat alleen door her en der een scheiding aan te brengen.

De vanochtend in Haren aanwezige Hans Nijland en Henk Veldmate bezwoeren dat er momenteel met geen enkele speler concreet iets speelt, noch inkomend, noch uitkomend. De conclusie is echter wel dat de selectie nu te groot is. Er zullen eerst spelers weg moeten voordat er nieuwe aanwinsten gecontracteerd kunnen worden.

Naast het nog altijd vakantievierende trio Hans Hateboer, Filip Kostic en Stefan van der Lei ontbrak vandaag de van een kruisbandoperatie herstellende Hilal Ben Moussa; Keziah Veendorp is niet helemaal okselfris en trainde apart van de groep. Burak Saban daarentegen mocht vanochtend geruime tijd ruiken aan het grote werk: hij werd tijdens de uitgebreide rondo's bij louter A-selectiespelers ingedeeld. Dat gold niet voor Nick Bakker en Henk Bos, ook al van zware knieblessures terugkomend, en William Ekong, die dit seizoen buiten de boot dreigt te vallen. Het beste voor club en speler zou opnieuw een verhuur zijn. 

Bij de rondo's (die volgden op de voor spelers gevreesde shuttle run) hamerden Erwin van de Looi en Dick Lukkien op zuiverheid en kwaliteit van passing, terwijl het slechts twee maal raken van de bal de nodige snelheid in deze oefening bracht. Oog voor communicatie was er ook, want zwijgende spelers werd vriendelijk gemeld dat ze best iets mochten zeggen.

Gaandeweg het gebeuren leek Danny Hoesen weer wat meer last van zijn enkelblessure te hebben, en bij de grote partij die vervolgens werd gehouden ging hij al snel naar de kant. Hij probeerde het daarna echter wel weer, en we kunnen rustig stellen dat het met zijn goede wil wel goed zit. Aan de medische staf de schone taak om ervoor te zorgen dat de nieuwe aanwinst zich niet forceert.

Bij de grote partij werd er in de basis doorlopend gewisseld, hetgeen het overwicht van de ploeg niet ten goede kwam. Sterker nog - de tegenstanders, een mengsel van een aantal eerste elftal-spelers (William Ekong, Tom Hiariej, Paco van Moorsel en Género Zeefuik - allen voorkomend op het beruchte vertreklijstje), beloften en A-junioren gingen verdiend met de overwinning aan de haal. Glenn Bijl, eerstejaars beloftenspeler en een met een enorme passie en drive spelende verdediger/middenvelder, rondde een prachtige aanval netjes af. Aan de andere kant had Michael de Leeuw in vrijstaande positie moeten scoren, maar oog in oog met Erwin Heidekamp, eerstejaars A-junior, miste hij. Je kunt de credits ook aan Heidekamp geven, want zijn redding mocht er zijn.

Opstellingen grote partij:

Basis:

Antonia - Hoesen - Van der Velden

Kieftenbeld - Chery - Lindgren

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Padt

Wisselspelers (werden veelvuldig ingebracht):
Baas, Gies, Hagenauw, Islamovic, De Leeuw, Oldenburger, Saban

Tegenstanders:

Zeefuik - Arias - Boutzamar

Gootjes - Van Moorsel - Bijl

Janzen - Hiariej - Ekong - Payne

Sietsma/Heidekamp

Enkele foto's van de training van donderdag 26 juni 2014:

WP_20140626_002
WP_20140626_003
WP_20140626_005
WP_20140626_006
WP_20140626_007
WP_20140626_008
WP_20140626_010
WP_20140626_014
WP_20140626_015
WP_20140626_018
WP_20140626_019
01/11 
start stop bwd fwd

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.