Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

Zonder de afgelopen maandag aan zijn enkel geblesseerd geraakte Mimoun Mahi (volgens De Groninger Gezinsbode ligt de nieuwste aanwinst er een aantal weken uit) is de selectie van FC Groningen vanochtend begonnen met de voorbereiding op de topper tegen ajax. Beide ploegen verloren afgelopen weekeinde voor het eerst in deze competitie en zullen dit zondag recht willen zetten. Erwin van de Looi, die de training begon met een lang gesprek met Tjaronn Chery, kon eveneens geen beroep doen op Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan.

Ajdin Hrustic, de 18-jarige proefspeler van Schalke 04, trainde met de beloften mee, net als een andere stagiair, de 20-jarige Macedoniër Hristijan Denkovski.

Hoe beide potentiële nieuwe aanwinsten het vanochtend deden kunnen we op deze plaats niet berichten, aangezien het groepje beloften helemaal aan de achterzijde van het TCN trainingsveld trainden, praktisch aan het oog onttrokken van het op de training afgekomen vijftal toeschouwers, waaronder René Eijkelkamp en Bobi Mileski. Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van o.a. Maikel Kieftenbeld, leek er wel brood in te zien om de clubloze Denkovski bij een Jupiler League-ploeg onder te brengen.

Het lijkt nu al duidelijk welke basis Erwin van de Looi en Dick Lukkien zondag voor ogen hebben, al moeten we een slag om de arm houden omdat drie eerste elftal-spelers vandaag niet met de hoofdmacht mee trainden. Het gaat om Henk Bos, Hans Hateboer en Dino Islamovic, die gisteravond op Corpus den Hoorn met Jong FC Groningen hebben meegespeeld.

Wij gaan op dit moment uit van een ten opzichte dan de laatste wedstrijden ongewijzigde basis, die vandaag samen met Michael de Leeuw en Género Zeefuik op allerlei manieren toewerkten naar de wedstrijd van komende zondag. In de punt van de aanval werden Danny Hoesen en Género Zeefuik geposteerd, en achter hen speelden Tjaronn Chery en Michael de Leeuw. Van beide duo's zullen Zeefuik en De Leeuw zondag ongetwijfeld geen basisplaats hebben.

Enkele trainingsfoto's:


Ajdin Hrustic


Links: lang gesprek tussen Erwin van de Looi en Tjaronn Chery; rechts trainingsbeeld


Hans Nijland en René Eijkelkamp

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.