Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

240 gasten online

Opnieuw was Hans Nijland in de gelegenheid om een kijkje op het trainingsveld van FC Groningen te nemen. Met de woorden "Het is heel simpel. Zoals het nu lijkt, komt er niemand bij" leek de algemeen directeur elke hoop op snelle versterking van de selectie in de kiem te willen smoren. Even later vervoegde hij zich echter bij technisch manager Henk Veldmate, die even eerder druk telefonerend was gearriveerd. Samen met teammanager Bas Roorda werd er overlegd; of voornamelijk koetjes en kalfjes, of Groningens Ontzet, de revue passeerden moet worden betwijfeld.

Over de training van vanochtend kunnen we verder kort zijn. Net als gisteren trainden 12 veldspelers (de basis-veldspelers van de laatste weken, aangevuld met Michael de Leeuw en Género Zeefuik) in allerlei varianten, en zijn druk doende met het inslijpen van automatismen.

Op keeper Jeroen Gies na waren er vanmorgen geen spelers van Jong FC Groningen (speelde dinsdag een wedstrijd) of FC Groningen A1 (heeft woensdag gespeeld) aanwezig; hierdoor kon er geen partij van 11 tegen 11 worden gespeeld. Gisterochtend kreeg Burak Saban helemaal op het eind van de training nog een basishesje aangereikt, maar de middenvelder van de beloften ontbrak vanmorgen. Dat gold ook voor het drietal A-selectiespelers dat dinsdag bij Jong FC Groningen heeft meegespeeld (Henk Bos, Hans Hateboer en Dino Islamovic); net als gisteren waren Nick Bakker, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Mimoun Mahi er niet vanwege blessureleed. Hilal Ben Moussa trainde apart met de medische staf. 

De kritiek op de aanvaller ten spijt - Género Zeefuik trainde vanochtend zeer scherp en gedreven. Bij het afwerken knalde hij de eerste drie schoten allemaal vol overtuiging in het doel; van liesklachten lijkt nu echt geen sprake meer te zijn.

We denken dat er morgen wel in partijvorm zal worden getraind; dan zullen we zien of Erwin van de Loi en Dick Lukkien, tegen onze verwachting in, nog gaan sleutelen aan hun basiselftal.

FOX Sports was met een tweekoppige delegatie uitgerukt naar het hoge noorden om een reportage met Jarchinio Antonia te maken; dit zal zondagochtend 'bij Kees aan tafel' te zien zijn. FOX is van mening dat Antonia zondag tegen zijn oude club speelt, maar naar onze bescheiden mening past Go Ahead Eagles toch eerder bij deze benaming.

Enkele trainingsfoto's:

 


Een kleine groep spelers begint aan de training


Beide medewerkers van FOX Sports


Hans Nijland is ook weer present


Nijland, Roorda en Veldmate in overleg

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.