Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

183 gasten online

Gelukkig presenteerden de eerste elftalspelers zich vanochtend op het trainingsveld een stuk strijdbaarder en fanatieker dan de gisteren op de site van FC Groningen in de rubriek Nieuwsbrief Hans Nijland verwoorde timide houding. Feyenoord is pas op een 12e plaats terug te vinden, en verloor vaker dan dat het won, dus als er al een gerede kans is om in De Kuip te winnen, dan is het wel komende zondag. Dan moet je daar echter wel met geslepen messen aantreden en willen winnen. Uit de namens de directie en management van FC Groningen uitgesproken woorden spreekt echter bepaald geen ambitie: "Het mag duidelijk zijn dat we in de Rotterdamse Kuip met elkaar een goede dag moeten hebben om een resultaat te kunnen halen." Wij hopen dat deze van lef en branie gespeende woorden voor trainersstaf en spelers als de spreekwoordelijke rode lap op een stier werken.

Op het trainingsveld waren vanochtend 15 van de 22 A-selectiespelers te bewonderen. De spelers die maandag met Jong FC Groningen hebben meegespeeld ontbraken; dit betekende dat ook Género Zeefuik, de enige speler van de hoofdmacht die maandag van de partij was, vanmorgen niet meetrainde. 

De langdurig geblesseerden Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Martijn van der Laan en Mimoun Mahi schitterden eveneens door afwezigheid, en ook Tom Hiariej en Michael de Leeuw moesten verstek laten gaan. Beiden konden de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Willem II niet uitspelen. Michael de Leeuw had zelf aangegeven gewisseld te willen worden; hij bleek geen specifieke blessure te hebben maar helemaal op te zijn. Dat hij vandaag echter nog steeds niet terug is op het veld bevreemdt ons wel. Tom Hiariej heeft zondag een hamstringblessure opgelopen, maar heeft o.i. te lang doorgespeeld, hetgeen het euvel alleen nog maar verergerd kan hebben. Hij was er vanochtend dan ook niet bij.

Op de weg terug is Lorenzo Burnet. Hij deed niet alleen mee aan de uitgebreide sessie oefeningen met fysiektrainer Jan Arend Vredeveld, maar ging daarna vrolijk door toen er allerlei passingsoefeningen op het programma stonden. Pas bij de afsluitende korte partijtjes vier tegen vier haakte hij af, overigens net als de van een blessure terugkomende eerste keeper van de beloften, Wieger Sietsma. We zijn benieuwd of Burnet bij de eerstvolgende competitiewedstrijd na de uitwedstrijd bij Feyenoord, Excelsior-thuis op zondag 19 oktober, bij de selectie kan zitten. Hij zal o.i. dan wel eerst wedstrijdritme bij de beloften op moeten doen. Jong FC Groningen speelt vóór de 19e alleen een wedstrijd op maandag 6 oktober 2014, dus misschien komt de wedstrijd tegen Excelsior toch te vroeg voor de kleine maar snelle linksback. Misschien gaat hij mee naar Duitsland, waar op 8 oktober a.s. tegen Erfurt geoefend wordt.

Het zag er vanochtend na een aarzelend begin uiteindelijk goed uit bij het snelle en directe passingsspel. Dick Lukkien was in de beginfase van mening dat de aannames slordig waren, maar was tevreden over het vervolg. Ook Erwin van de Looi sprak zijn bewondering uit over de laatste serie, waarin maar weinig fouten werden gemaakt.

Op een kwart veld werden uiteindelijk nog korte partijtjes van vier tegen vier gehouden. De groepsindeling was als volgt:

Oranje: Padt, Van Nieff, Kieftenbeld, Chery

Geel: Gies, Lindgren, Antonia, Hoesen

Blauw: Heidekamp, Hateboer, Botteghin, Islamovic

Groen: Van der Vlag, Kappelhof, Bos, Van der Velden

Als de vandaag afwezige spelers ook zondag nog niet inzetbaar zijn, dan lijkt de opstelling van FC Groningen die Feyenoord moet bestrijden nu al vast te staan:

Van der Velden - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Bankbezetting in dat geval (worst case scenario, dus zonder Hiariej en De Leeuw):
Van der Vlag, Payne/Bijl, Baas, Saban, Bos, Islamovic, Hagenauw


Lorenzo Burnet, de enige speler met een blauw hesje

 Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.