Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Het is dat Erwin van de Looi gisteravond strijdbare woorden sprak tegenover Voetbal International (zie ons artikel van maandag 6 oktober jl.), want anders zouden we, afgaande op de door Hans Nijland namens directie en management gesproken woorden, bijna de indruk krijgen dat de supporters het allemaal verkeerd zien, zie de nieuwsbrief van vandaag. Er wordt ontkend dat de instelling en mentaliteit verkeerd zouden zijn, en we lezen maar weinig begrip voor het gevoel van teleurstelling onder de aanhang.

 Nijland sprak de volgende woorden, waarmee hij staf en spelers in bescherming lijkt te willen nemen: "Onze absolute overtuiging is dat het niets met de instelling te maken heeft, maar meer met de uitvoering."

Feit is dat FC Groningen de club is met na acht speelrondes zowel de minste zelf ondernomen doelpogingen als de meeste doelpogingen tegen, zoals Tussen de Linies vandaag berichtte (1, 2). Wij gaan er op deze plaats verder niet op in en wachten de aangekondigde veranderingen af, en hopen dat we thuis tegen Excelsior weer ouderwets van een veel druk naar voren zettend FC Groningen kunnen genieten - veel meer is er niet nodig om de twaalfde man achter de ploeg te krijgen.

Op het trainingsveld werd vanochtend de laatste training vóór vertrek naar het Duitse Erfurt afgewerkt. Niemand minder dan Erik Nevland en zijn zoon Jesper namen een kijkje achter de Mediacentrale - ze zijn in het hoge noorden om een aantal oude bekenden te bezoeken. Ze zagen dat Michael de Leeuw, Tom Hiariej en Mimoun Mahi hun rentree op het trainingsveld maakten. Ook René Eijkelkamp, zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld, was weer eens van de partij.

RTV Noord en FCG Radio voerden een gesprek met Erik Nevland. Het interview van RTV Noord is hier te zien; het gesprek met FCG Radio is vrijdagmiddag bij Tynaarlo Lokaal te beluisteren.

Er werd een interessante partij acht tegen acht op een klein veld gespeeld, nadat de spelers die gisteren de basis van Jong FC Groningen vormden waren vertrokken. We zijn benieuwd of later deze week in Erfurt wordt voortgeborduurd op bepaalde onderdelen van beide achttallen, waarin met een beetje goede wil twee spitsenduo's zijn te herkennen. De indeling was als volgt:

Groep 1: Padt, Kappelhof, Van Nieff, Kieftenbeld, Bos, Van der Velden, Hoesen, Zeefuik

Groep 2: Van der Vlag, Bijl, Botteghin, Lindgren, Chery, Antonia, De Leeuw, Islamovic

FC Groningen is vandaag naar Erfurt vertrokken, zonder de geblesseerden en zonder Michael de Leeuw, die in Groningen verder zullen trainen. Morgenavond om 19:30 uur staat in het roemruchte Steigerwaldstadion de confrontatie tegen RW Erfurt op het programma. Namens fcgonline.nl reist Albert Uilenberg naar de voormalige DDR. Wij zijn benieuwd naar zijn bevindingen!


Erwin van de Looi in gesprek met Erik Nevland


Tom Hiariej, Mimoun Mahi en Hilal Ben Moussa trainen apart van de groep


René Eijkelkamp is ook weer van de partij

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.