Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

De supporters die de vanmiddag achter de Mediacentrale gehouden training met een bezoekje hebben vereerd, waren getuige van een interessante tactische vormgeving van de basis. Het controleursduo Maikel Kieftenbeld- Rasmus Lindgren werd uit elkaar getrokken, aangezien Rasmus Lindgren de aangewezen persoon lijkt om zondag de geschorste Johan Kappelhof te vervangen. Als linksback werd vanmiddag getest hoever Lorenzo Burnet met zijn herstel is. De kleine Amsterdammer speelde dit seizoen alleen de beide Europese wedstrijden tegen Aberdeen, werd vervolgens aan zijn heup geopereerd en speelde nadien zelfs bij de beloften nog geen enkele minuut.

Normaal gesproken zou hij bij Jong FC Groningen wedstrijdritme opdoen om aansluitend langzaam gebracht te worden, maar nood breekt wet - met Yoëll van Nieff heeft de linkerflank met name offensief aan kracht ingeboet.

Burnet heeft van nature veel meer drang naar voren, en in de grote partij mocht hij de gehele linkerflank bemannen, aangezien er geen linksbuiten werd opgesteld. Het tiental (de partij werd zonder keepers gespeeld) speelde in een soort 4222 variant, die er als volgt uitzag: 

De Leeuw - Hoesen
Chery - Van der Velden
Kieftenbeld - Hiariej
Burnet - Lindgren - Botteghin - Bijl

Voorin speelden Michael de Leeuw en Danny Hoesen beiden als diepe spits, met Tjaronn Chery in de as achter hen en Nick van der Velden iets rechts georiënteerd (maar niet als echte rechtsbuiten). Daarachter speelden Maikel Kieftenbeld en Tom Hiariej in een controlerende rol. Opvallend is dat Yoëll van Nieff zelfs niet als eerste vervanger van Rasmus Lindgren als defensieve middenvelder wordt gezien, maar dat de voorkeur aan de dit seizoen goed presterende Tom Hiariej wordt gegeven.

In de defensie nam Glenn Bijl de honneurs van Hans Hateboer waar. Hateboer verblijft momenteel bij het Nederlands Beloftenelftal, maar zal zondag tegen Excelsior ongetwijfeld in de basis worden geposteerd.

Bovenstaand concept zag er veelbelovend uit, maar tegen het einde van de training moest Lorenzo Burnet het trainingsveld geblesseerd verlaten. Hij keek teleurgesteld en hinkte een beetje; wat hem precies mankeert en hoe ernstig de blessure is, is nu nog even onduidelijk.

Mocht Burnet wegvallen voor de wedstrijd van komende zondag, dan kan de 4222 strijdwijze in deze vorm, met aan beide kanten opkomende backs en een vrije linkerflank, de prullenbak in, want het lijkt niet aannemelijk dat Yoëll van Nieff de rol van flankbestrijker net zo kan invullen als Lorenzo Burnet. Gelukkig is het nog maar maandag - er is nog veel tijd voordat de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior op het wedstrijdformulier moet verschijnen.

Kind van de rekening lijkt naast Yoëll van Nieff ook Jarchinio Antonia, die zich net als Yoëll met een rol bij de reserves tevreden moest stellen.

Aanwezig was vanmiddag ook de Sloveense proefspeler Taulant Kadrija. Hij speelde in de partijtjes negen tegen negen, die ook werden gehouden, naast Keziah Veendorp in het hart van de verdediging. Morgen zal Taulant meespelen in de oefenwedstrijd die Jong FC Groningen tegen FC Emmen zal spelen. We zijn erg benieuwd of hij dan iets van technisch vaardige slagersreputatie in de praktijk kan brengen.

Naast Lorenzo Burnet was ook Mimoun Mahi terug op het veld, en hij kon aan alle oefeningen meedoen. Ogenschijnlijk heeft hij geen last van zijn knieblessure; het is fijn dat de trainersstaf weer wat meer opties ter beschikking staan. De grootste zorgen baart nu nog de blessure van Martijn van der Laan, die al geruime tijd uit de running is en al weken niet buiten heeft getraind. Verder ontbrak Henk Bos vanmiddag door ons niet bekende redenen; de langdurig gekwetsten Nick Bakker en Hilal Ben Moussa waren er eveneens niet.

De groep was aangevuld met vier A-junioren, te weten Roland Baas, Willem Gootjes, Kasper Oldenburger en Keziah Veendorp.

Opstellingen partij tien tegen tien (zonder keepers):

Basis: zie hierboven

Tegenstanders:

Mahi - Islamovic - Antonia
Hagenauw - Boutzamar - Saban
Van Nieff - Baas - Veendorp - Payne

De selectie traint morgen twee keer traint: 's ochtends buiten, en 's middags binnen.


Blik op het trainingsveld, maandagmiddag

 


Derde van rechts, in het groen: Taulant Kadrija

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.