Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Opnieuw werd er vanochtend op het trainingsveld voortgeborduurd op een systeem met voorin vier aanvallend ingestelde mensen, verdeeld over twee linies van twee. In de punt van de aanval werden opnieuw Michael de Leeuw en Danny Hoesen geposteerd, en net als gisteren lijkt De Leeuw zich als een vis in het water te voelen met nog een spits bij hem in de buurt. Hij nam vanochtend in een kleine partij van acht tegen acht het enige doelpunt van zijn ploeg voor zijn rekening, en gisteren was het niet anders.

Lorenzo Burnet haakte gisteren tegen het einde van de training af, en moest de sessie van vanochtend laten schieten. De blessure, net onder zijn heup, verhindert zijn rentree, die voor vanavond gepland was. Jong FC Groningen speelt in Emmen een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke FC, maar kan dus geen beroep doen op Burnet. 

Het is dan ook nog niet zeker welk basiselftal zondag op het wedstrijdformulier zal staan. Achter de beide spitsen speelden Tjaronn Chery, iets meer links spelend dan gisteren (logisch vanwege de absentie van Burnet) en Nick van der Velden. Hierachter speelden Maikel Kieftenbeld en Tom Hiariej, en nog weer achter hen stond Rasmus Lindgren opgesteld. In het doel van dat achttal stond Peter van der Vlag, maar we kunnen ons niet voorstellen dat Sergio Padt wordt geslachtofferd.

Padt stond in het andere team in het doel, en zijn verdediging bestond uit (van rechts naar links) Johan Kappelhof (zondag geschorst), Eric Botteghin, Roland Baas en Yoëll van Nieff. Bij een afwezigheid van Lorenzo Burnet zou het kunnen zijn dat Rasmus Lindgren zijn basisplaats kwijt is, en dat er tegen Excelsior als volgt wordt gespeeld:

De Leeuw - Hoesen
Chery - Van der Velden
Kieftenbeld - Hiariej
Van Nieff - Baas - Botteghin - Hateboer
Padt

Aan de andere kant werd er gisteren getraind met een centraal verdedigersduo Lindgren-Botteghin, en vandaag dus met Baas-Botteghin. Waarvoor uiteindelijk zal worden gekozen is nu nog ongewis.

In vergelijking met gisteren speelde Van Nieff als linksback in plaats van Burnet. Vanaf donderdag zullen we zien welke kant het op gaat; dit zal o.a. afhangen van het herstel van Lorenzo Burnet. De vraag is hoe verantwoord het is, of wordt geacht, om Burnet zondag te laten spelen zonder dat hij na Aberdeen-thuis in wedstrijdverband in actie is gekomen.

Hoe dan ook, het is in onze ogen positief dat er vooralsnog wordt vastgehouden aan een spitsenduo, bestaande uit twee echte spitsen, en dat een nieuwe blessure, in dit geval die van Lorenzo Burnet, niet meteen wordt aangegrepen om terug te vallen het al eerder beproefde, en door de mand gevallen, systeem met alleen Danny Hoesen in de punt van de aanval.

Ook positief kunnen we de voorzichtige terugkeer van Martijn van der Laan op het trainingsveld noemen. Hij speelde dit seizoen twee maal als invaller voor het eerste elftal, voor het laatst op 17 augustus jl. in de thuiswedstrijd tegen Heracles, en daarna hebben we hem helaas niet meer in actie gezien. Er is nog een lange weg te gaan, maar het begin is er - hij is weer terug op het veld. Hij trainde apart met de medische staf, maar we duimen voor een gestaag stijgende lijn als we het hebben over zijn herstel.


Martijn van der Laan - eindelijk weer buiten

Henk Bos heeft vorige week woensdag in de wedstrijd tegen RW Erfurt een schop tegen zijn enkel gekregen en werd om die reden gewisseld. Gisteren trainde hij nog niet mee, en ook vandaag moest hij zich tot het krachthonk beperken. Hij hoopt echter donderdag weer te kunnen aansluiten.

Vanwege de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen ontbraken de beloften vanochtend op het trainingsveld. Voor de volledigheid de opstellingen van de beide achttallen:

Team 1:

Hoesen - De Leeuw
Chery - Van der Velden
Kieftenbeld - Hiariej
Lindgren
Van der Vlag

Team 2:

Mahi - Zeefuik - Antonia
Van Nieff - Baas - Botteghin - Kappelhof
Padt


Scène uit de partij van acht tegen acht

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.