Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

195 gasten online

Al deze gehele week wordt er achter de Mediacentrale door FC Groningen getraind met een systeem waarin twee spitsen in de punt van de aanval worden geposteerd: Danny Hoesen en Michael de Leeuw. We kunnen constateren dat het systeem steeds meer uit de verf komt. Vandaag werd er een grote partij gespeeld waarin veel drive en drang naar voren te bespeuren viel, met een dynamisch middenveld en niet alleen aan de rechterkant een opkomende back (Hans Hateboer), maar ondanks de afwezigheid van de wederom geblesseerde Lorenzo Burnet ook links.

 Yoëll van Nieff had nl. de opdracht gekregen om veelvuldig de eigen helft te verlaten. Het gevolg was veel activiteit in het strafschopgebied en een speelstijl die ons doet uitzien naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior, dat wel eens een loodzware middag tegemoet zou kunnen gaan.

Inmiddels wordt de systeemwijziging breder getrokken dan alleen bij het eerste elftal. Beloftentrainer Casper Goedkoop komt vandaag in de Groninger Gezinsbode aan het woord, en verklaarde na de oefenwedstrijd van zijn ploeg tegen FC Emmen, waarin met twee spitsen werd gespeeld, het volgende: "Net als het eerste elftal zullen wij anders gaan spelen en daarin willen we de lijn doortrekken. Het is nog even weer wennen voor deze jongens. Desondanks deden we het in de eerste helft prima. Wel lieten we toen na te scoren uit diverse mogelijkheden.

Bij de hoofdmacht is Johan Kappelhof voor de late zondagwedstrijd tegen Excelsior geschorst, en dit betekent dat de trainersstaf moet puzzelen om een nieuwe centrale verdediging te formeren. Eerder deze week werd er eerst getraind met het koppel Botteghin-Baas, vervolgens met Botteghin-Lindgren en vandaag was het de beurt aan Tom Hiariej om een koppeltje met Eric Botteghin te vormen. Hierdoor schoof Rasmus Lindgren een linie naar voren, en stond naast Maikel Kieftenbeld controlerend te spelen.

Achter de beide spitsen, en vóór de controleurs speelden Tjaronn Chery en Nick van der Velden. Zij speelden niet als de beide buitenspelers in een 442-kom-variant, maar - net als eerder deze week - in een soort aparte linie, iets naar binnen getrokken. Dit heeft alleen een kans van slagen bij opkomende backs, en Hans Hateboer en Yoëll van Nieff vervulden deze rol zonder meer goed. Het kan niet anders of beiden gaan zondag bij het laatste fluitsignaal volledig gesloopt naar binnen, de tong op de schoenen, omdat ze zeer veel loopwerk zullen moeten verzetten. Lorenzo Burnet is na maandag, toen hij opnieuw geblesseerd raakte, niet meer buiten gesignaleerd, en we kunnen ons niet voorstellen dat hij zondag wedstrijdformulier-rijp is.

De basis speelde fel en gedreven, slidings kwamen veelvuldig voor en zelfs Rasmus Lindgren toog naar de vijandelijke 16 waar hij maar kon. Het kon zondag wel eens offensief gaan spoken in de Euroborg, iets waar we erg aan toe zijn!

Het spel werd een aantal malen stilgelegd, omdat eeen wijziging van het systeem de nodige tactische uitleg vereist. Erwin van de Looi, Dick Lukkien en Marcel Groninger waren hiervoor uiteraard de verantwoordelijken. Hopelijk kan het publiek zondag als twaalfde man fungeren. De ploeg lijkt eindelijk weer met pit en hartocht te willen spelen, en dat wordt hier in Groningen in het algemeen goed opgepikt door de fans, die niet per se oogstrelend voetbal willen zien, maar wel strijd en beleving. Dat er dan ook wel eens wat misgaat wordt dan eerder geaccepteerd dan bij een lamlendig over het veld sjokkend elftal.

Ook de tegenstanders van de basis lieten zich aanvallend niet onbetuigd. Met name Jarchinio Antonia snelde onnavolgbaar over het veld, en lijkt op de juiste manier - hard werkend - het ongelijk van de trainersstaf, die hem passeerde, te willen bewijzen.

Het is nog even de vraag, althans voor ons, in hoeverre Mimoun Mahi zondag bij de selectie zal zitten. Hij lijkt ogenschijnlijk geen last van zijn knieblessure meer te hebben, maar liet nog wel een deel van de afsluitende partij schieten. We gaan er echter vanuit dat hij zondag op de bank zal zitten als hij de trainingen van morgen en zaterdag goed doorkomt. Het nomineren van hem lijkt geen overbodige luxe, omdat verder Jarchinio Antonia en Dino Islamovic de enige fitte veldspelers van het eerste elftal zijn die als wissel ingebracht kunnen worden. Alle andere spelers van het eerste elftal die zondag niet in de basis starten zijn nl. geblesseerd (Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan), geschorst (Kappelhof) of gepasseerd (Zeefuik).

Opstellingen afsluitende partij

Basis:
De Leeuw - Hoesen
Chery - Van der Velden
Kieftenbeld - Lindgren
Van Nieff - Hiariej - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders:
Arias/Denkovski - Islamovic/Mahi - Antonia
Hagenauw - Kadrija - Saban
Payne - Kappelhof - Baas - Bijl
Van der Vlag


Warming-up


Beide teams worden geïnstrueerd voorafgaande aan de partij
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.