Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Het begint voor de trainersstaf een steeds moeilijker opgave te worden om op het trainingsveld te zorgen voor een gedegen voorbereiding op het volgende competitieduel. Aan inzet bij staf en spelers geen gebrek, maar van een gezonde concurrentiestrijd binnen de selectie is allang geen sprake meer. Nadat Henk Bos (herstellende van een enkelblessure) en Yoëll van Nieff de training vanochtend noodgedwongen vervroegd hadden moeten staken was de conclusie treurig en hard:

Slechts 11 fitte veldspelers waren in staat om de oefening afwerken op het doel uit te kunnen voeren.

In vergelijking met eind vorige week misten we Tom Hiariej en Nick van der Velden; bijna traditioneel afwezig waren Nick Bakker (knie), Hilal Ben Moussa (knie), Lorenzo Burnet (bovenbeen), Martijn van der Laan (lies/schaambeen) en Género Zeefuik (lies). 

Nick van der Velden gaf zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Excelsior voor de camera's van FOX Sports omslachtig aan fysieke klachten te hebben waarover hij niet wenste uit te wijden; het gaat echter om knieklachten. Wat Tom Hiariej en Yoëll van Nieff mankeren weten we niet. Van Nieff oogde echter niet al te ernstig geblesseerd toen hij het achter de Mediacentrale gelegen veld onder begeleiding van de medische staf verliet, maar dit is niet altijd doorslaggevend.

De spelers die maandagavond met Jong FC Groningen hebben meegespeeld in de met 3-1 verloren uitwedstrijd bij Jong Almere City FC hoefden vanochtend niet buiten te trainen, al gold dit niet voor Mimoun Mahi. De van Sparta overgekomen aanwinst speelde in Almere alleen de eerste helft, en trainde vanochtend voluit mee. Hij zal zaterdag ongetwijfeld wedstrijdminuten gaan maken. Dit zal helaas niet voor Burak Saban gelden. De middenvelder van de beloften, dit seizoen vaste klant op de reservebank van het eerste, toucheerde in Almere een directe rode kaart; hem wacht een schorsing die ook voor het eerste elftal zal gelden.

Mimoun Mahi en Tjaronn Chery droegen afwisselend een geel hesje bij een rondo-oefening waarbij de ploegen als volgt waren ingedeeld:
Geel: Mahi/Chery
Oranje: Antonia, Botteghin, Chery/Mahi, Hateboer, Hoesen, Lindgren
Groen: Islamovic, Kadrija, Kappelhof, Kieftenbeld, De Leeuw, Van Nieff

Taulant Kadrija was vanochtend de enige veldspeler van de beloften die meetrainde. De proefspeler probeert deze week een amateur- dan wel profcontract af te dwingen bij de Trots van het Noorden. Hij oogt als een meedogenloze slager die niets en niemand ontziet; zijn spelstijl is vooralsnog echter fair. Wat ons betreft een aanwinst voor de beloften. We zijn erg benieuwd waartoe de tweede stageweek, die alweer halverwege is, zal leiden!

Na vandaag wordt er nog twee keer getraind in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ. We moeten nog even afwachten of er aan het tweespitsensysteem gesleuteld gaat worden. Zal één van beide controleurs het moeten ontgelden om op het middenveld in de zo gewenste ruit te kunnen spelen, met meer bemanning van de flanken en een Chery die lekker op tien kan spelen? Of haken er nog meer spelers af en mag Erwin van de Looi blij zijn als hij een elftal op de been kan brengen? Donderdag en vrijdag zal hierover meer duidelijk worden.

Eén lichtpuntje: het volledige arsenaal aan keepers (Sergio Padt, Peter van der Vlag, Wieger Sietsma en Jeroen Gies) is fit ;-)


Een overzichtelijk groepje spelers bij begin van de training

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.