Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Een blik op het trainingsveld leerde ons vanochtend dat precies de helft van de 22-koppige A-selectie present was om zich voor te bereiden op de krachtmeting van komende zondag tegen PSV. Bij de selectie van Jong FC Groningen, dat vanmiddag in Amsterdam tegen Jong ajax oefent, zijn Martijn van der Laan, Mimoun Mahi, Peter van der Vlag en Género Zeefuik gehaald; al langer geblesseerd zijn Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Nick van der Velden.

Laatstgenoemde maakte gistermiddag overigens zijn rentree op het trainingsveld, en trainde vanochtend binnen. Dino Islamovic verblijft momenteel bij Jong Zweden. Hij maakte vrijdag zijn debuut tegen Jong Cyprus en scoorde het enige doelpunt van zijn ploeg. 

Opvallendste afwezigen vanochtend waren Sergio Padt, die door griep wordt geplaagd, en Eric Botteghin. De Braziliaan speelde vorige week woensdag mee in de niet al te florissant verlopen oefenpot tegen Be Quick 1887, waarna de selectie tot gisteren met reces werd gestuurd. Botteghin keerde hieruit verre van okselfris terug, trainde gisteren wel mee maar liet het gebeuren van vanochtend aan zich voorbij gaan. Het is de bedoeling dat hij donderdag weer aansluit bij de groep. Morgen wordt er overigens niet getraind. Een benijdenswaardig bestaan, dat van profvoetballer.

Lorenzo Burnet trainde vanmorgen wel mee, en speelt dus niet mee met Jong FC Groningen, in tegenstelling tot Martijn van der Laan, die vorige week woensdag tegen Be Quick 1887 ook al langer meespeelde dan Burnet. Van der Laan is duidelijk verder in zijn herstel.

Keeperstrainer Sierd van der Berg, die begeleid werd door Bas Roorda, moest het doen met zegge en schrijven één keeper, te weten Wieger Sietsma, eerste keeper van de beloften. Naast Sergio Padt en Peter van der Vlag schitterde nl. ook Jeroen Gies, tweede keeper van Jong FC Groningen, door afwezigheid. Gies wilde gisteren een schot van Jafar Arias met zijn elleboog blokken, "en dat moet je bij schoten van Jafar niet doen", aldus Henk Hagenauw, sinds 1974 als verzorger aan de club verbonden en dit jaar dus (in stilte) jubilerend. Gies' elleboog is door 's mans dappere daad tijdelijk out of order.

Langs het trainingsveld spotten wij opnieuw twee jeugdige heerschappen, maar voordat we het duo aan een verhoor konden onderwerpen en konden portretteren waren ze alweer vertrokken om zich door FC Groningen A1-elftalleider Jack Jans de ins en outs van de stad Groningen voorgetoverd te krijgen. Uit navraag bleek dat het ging om een Zweedse en een IJslandse jeugdvoetballer, beiden zijn ca. 15 jaar oud. Hampus Findell, de 13 à 14-jarige Zweed die eind oktober langs het trainingsveld te bewonderen was, was het niet. We mogen stellen dat FC Groningen bezig is met het rekruteren van jeugdige Scandinaviërs. Een opmerkelijke ontwikkeling.


Oefeningen aan het begin van de dinsdagtraining


Partijvorm met drie groepjes


De training zit er zo goed als op

Gerelateerd artikel:

28-10-2014 Zweedse jeugdspeler Hampus Findell op proef bij FC Groningen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.