Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

337 gasten online

Vanochtend werd op een fris trainingsveld achter de Mediacentrale een vervolg gegeven aan de gisteren ingezette voorbereiding op de kraker tegen Heerenveen. Naast de vraag wie zondag de geschorste Danny Hoesen gaat vervangen had de fitheid van Jarchinio Antonia onze bijzondere interesse. De van Go Ahead Eagles overgekomen speler had de uitwedstrijd tegen FC Twente vanwege een kuitblessure vervroegd moeten beëindigen, en hij gaf vanochtend aan 'een beetje fit' te zijn.

Op het veld was vervolgens echter niets van een eventuele nasleep van het euvel te merken - wij gaan ervan uit dat Antonia zondag gewoon in de basis zal starten.

Wie het tweekoppige spitsenduo zal vormen is iets minder duidelijk. Tijdens de afsluitende partij was Jafar Arias de eerste gelukkige die naast Michael de Leeuw mocht starten, maar gaandeweg het potje werd hij vervangen door Mimoun Mahi. Het zal uiteindelijk tussen beiden gaan. Geen van hen startte eerder vanaf het begin, dus zondag zal in elk geval één speler zijn debuut in de basis van FC Groningen maken. Aangezien Arias meer een spits is dan Mahi en de staf Mahi wellicht achter te hand wil houden mocht Antonia gewisseld moeten worden, vermoeden wij dat de keuze op Jafar Arias zal vallen, maar morgen valt hier ongetwijfeld meer over te berichten. Wij worden in ons vermoeden gesterkt door de uitspraak van Erwin van de Looi, vorige week tijdens het perspraatje, waarin hij Mimoun Mahi op dit moment vergeek met Richairo Zivkovic in de tijd dat deze werd ingebracht in fases waarin er meer ruimte op het veld lag. Zeker aan het begin van de wedstrijd tegen Heerenveen verwachten we juist weinig ruimte op het veld.

Michael de Leeuw was de enige die in het korte partijtje wist te scoren; hij deed dit met één van zijn specialiteiten: een snoeiharde kopbal vloog het doel in.

De training begon met een opsplitsing in twee groepen. Achteraan het veld waren Erwin van de Looi en Marcel Groninger bezig met het coachen van de iets defensiever ingestelde spelers; de passing stond hierbij centraal. Vlak voor onze neus mochten de aanvallers hun kunsten vertonen, en Dick Lukkien zweepte hen naar een hoog niveau op. De gedreven eerste assistent van Van de Looi is nooit te beroerd om een compliment uit te delen, en de spelers legden een vlotte serie oefeningen op de mat. Henk Bos was één van hen, en hij lijkt fysiek iets sterker geworden te zijn. Bovendien viel hij op met een paar loepzuivere kanonskogels die tegen het net dreunden.

Van de eerste selectie ontbraken alleen Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Género Zeefuik. Dino Islamovic, de afgelopen wedstrijden vanwege een botkneuzing noodgedwongen toekijken, was weer present, en kon aan alle oefeningen meedoen. Dat gold ook Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Nick van der Velden. De ziekenboeg raakt leger en leger!

Basisopstelling FC Groningen in de afsluitende partij:

Arias/Mahi - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Hiariej - Antonia
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt


Intrappen vóór begin van de training


Dit is toch echt Jafar Arias

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.