Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Vanochtend werd er concreet toegewerkt naar de thuiswedstrijd die FC Groningen komende zondag tegen Vitesse speelt. Hans Hateboer, die in de slotfase van het duel tegen sc Heerenveen geblesseerd uitviel, is nog altijd niet fit, en kon aan de afsluitende partij niet meedoen. Hij vertrok bovendien eerder dan de rest. Als rechtsback speelde Johan Kappelhof; zijn positie in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Martijn van der Laan. Voorin werd naast Michael de Leeuw niet Jafar Arias maar Mimoun Mahi geposteerd.

Gaandeweg de partij werden er geen mutaties aangebracht; het zou ons dan ook niet verbazen als de trainersstaf uiteindelijk vasthoudt aan de opstelling waarmee vanochtend werd getraind. Voor de goede orde: Danny Hoesen zit zondag zijn laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

In het eerste gedeelte van de training werd de grote groep aanwezigen in tweeën opgesplitst; er werden op het achterste gedeelte van het veld diverse oefeningen gedaan. Het 'hoofdveld' van het trainingscomplex was behoorlijk nat, en werd zoveel mogelijk ontzien. Begrijpelijk, maar jammer voor de toeschouwers die op de training waren afgekomen, aangezien het zicht amper beter was dan bv. vanuit het uitvak van de Amsterdamse arena. 


Zoekplaatje voor de toeschouwers: er werd vooral achteraan getraind

Voor de partij spoedden de mannen zich naar voren; hierdoor was één en ander goed waarneembaar. Zo zagen we een zeer actieve Nick van der Velden, die fanatiek speelde en bovendien het enige doelpunt van zijn ploeg scoorde. Bij de basis zagen we hoe gedreven Maikel Kieftenbeld de vóór hem staande Martijn van der Laan coachte.

Beide teams speelden als volgt:

Basis:

Mahi - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Hiariej - Antonia
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

Tegenstanders:

Islamovic - Van der Velden
Arias - Bos - Hoesen
Burnet - Baas - Lindgren - Payne - Bijl
Van der Vlag

Scheidend burgemeester Ruud Vreeman, die de training in het kader van een werkbezoek zou bijwonen, heeft van bovenstaande allemaal niets meegekregen. Hij arriveerde pas toen de training er voor het allergrootste gedeelte opzat. Een groot voetballiefhebber lijkt er nog altijd niet in de beste man te schuilen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.