Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

 
Vandaag werkte de selectie van FC Groningen slechts één training af, en dat is misschien maar goed ook. Zowel Eric Botteghin als Yoëll van Nieff haakten vroegtijdig af met liesklachten; met dit soort blessures kan geen enkel risico worden gelopen. Overigens verhinderde de liesblessure Botteghin gisteren ook al om aan de oefenwedstrijd tegen MD Alger mee te doen.

Johan Kappelhof, gisteren in de oefenpot vanwege lichte knieklachten nog absent, trainde vanochtend wel weer mee.

Technisch manager Peter Jeltema: "Geen enkel contact inzake Edison Flores"
Technisch manager Peter Jeltema was vanochtend eveneens aanwezig bij de training. Hij gaf aan dat er 'geen enkel contact' is inzake Edison Flores. Wat hiervan waar is zal in een later stadium wellicht blijken. Eerder vertelde hij dat zich voor Tjaronn Chery geen enkele Chinese club bij de FC had gemeld. Dat zaakwaarnemers en tussenpersonen zich wél bij FC Groningen voor Chery hebben gemeld vertelde Jeltema er echter niet bij.

Verslag Albert Uilenberg vanuit Oliva, woensdag 7 januari 2015

Oliva, woensdag 7 januari 2015. Om 10 uur begon de selectie o.l.v. Jan Arend Vredeveld een pittige oefeningenserie bij één van de cornervlaggen. Het wordt een sessie vol met zweetdruppels, maar dat zijn we wel gewend van Jan Arend. Daarna werd er in twee groepen positiespel in een kleine ruimte gespeeld. Na een korte drinkpauze verschenen er twee teams op het veld die een partij gingen spelen, welke regelmatig werd stilgelegd door Erwin van de Looi, om op- en aanmerkingen, aanwijzingen etc. aan te geven. De teams bestonden uit de volgende spelers:

Team1:
Sergio Padt, Johan Kappelhof, Eric Botteghin, Martijn van der Laan, Lorenzo Burnet, Tjaronn Chery, Rasmus Lindgren, Albert Rusnák, Michael de Leeuw, Danny Hoesen, Mimoun Mahi

Team 2:
Peter van der Vlag, Juninho Bacuna, Roland Baas, Yoëll van Nieff, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Maikel Kieftenbeld, Simon Tibbling, Nick van der Velden, Jarchinio Antonia, Dino Islamovic

Wieger Sietsma bleef als reserve beschikbaar terwijl Hans Hateboer en Desevio Payne terugliepen naar het hotel. Of blessures de oorzaak zijn is mij niet bekend.

De ochtend werd afgesloten met een spelletje 6 tegen 6 op een klein veld volgens de langstlevende methode, de ploeg die wint mag door blijven spelen.

Team oranje: Michael de Leeuw, Roland Baas, Danny Hoesen, Jarchinio Antonia, Simon Tibbling, Lorenzo Burnet

Team geel: Dino Islamovic, Tjaronn Chery, Juninho Bacuna, Rasmus Lindgren, Martijn van der Laan.
Eric Botteghin verliet dit team vanwege liesklachten.

Team groen: Nick van der Velden, Albert Rusnák, Mimoun Mahi, Maikel Kieftenbeld, Henk Bos en Yoëll van Nieff.
De laatste ging overigens ook voortijdig van het veld met liesklachten.

Dat Simon Tibbling (Simon Dribbling) een uitstekende speler is had ik tijdens de eerste training al geconstateerd, maar ook Albert Rusnák komt beter in zijn ritme. Was gisteravond goed op dreef in de tweede helft en liet ook vandaag zien dat hij eraan zit te komen. Het zal voor de technische staf nog een hele puzzel worden om het juiste elftal samen te stellen en dan het meest voor het middenveld en de voorhoede. Achterin lijkt de keuze niet zo moeilijk: Padt blijft eerste keus, Botteghin en Van der Laan zullen het centrum vormen, Burnet is weer helemaal terug en komt op links te spelen. Alleen de rechtsbackpositie lijkt nog open: Hateboer en Kappelhof strijden voor die plek.

Het middenveld vormt volgens mij voor de TS de meeste hoofdbrekens. Ik ga er van uit dat Tom Hiariej blijft staan, hij heeft een redelijk tot goede eerste seizoenshelft doorgemaakt. Jammer voor hem dat hij er niet bij kan zijn vanwege zijn bovenarm breuk. Maar Tom is niet de enige middenvelder want met Chery, Tibbling, Kieftenbeld, Lindgren, Rusnák, Van Nieff en Van der Velden zijn maar liefst acht spelers die in aanmerking komen voor een basisplek. Ook voor alle posities in de voorhoede zijn vele mogelijkheden met de Leeuw, Hoesen, Antonia, Mahi, Islamovic.

De pogingen die FC Groningen de vorige zomer deed om Mike van Duinen van ADO Den Haag los te weken en Bryan Linssen bij Heracles Almelo weg te halen, zullen m.i. geen vervolg krijgen. Volgens mij zijn alle posities na het aantrekken van Tibbling en Rusnák ingevuld en heeft Hans Nijland gedaan wat hij heeft beloofd in het Dagblad van het Noorden van 24 oktober 2014: Kwaliteitsinjectie FC Groningen in de winterstop.

Vanochtend arriveerde ook Peter Jeltema, manager technische zaken van FC Groningen, op het trainingscomplex en die ontkende dat er contacten zouden zijn met Edison Flores Peralta, de 20-jarige Peruviaanse jeugdinternational waarvoor in een eerder stadium al interesse werd getoond. Toen vertrok hij naar Villarreal waar hij niet uit de verf is gekomen, en terugkeerde naar Peru. Jeltema: "Er is geen enkel contact en dus deel ik het in onder de rubriek geruchten."

Morgen vertrek assistent-trainer Marcel Groninger terug naar Nederland waar hij zaterdag 10 januari a.s. met zijn team, zaterdag Topklasser HHC Hardenberg, een oefenwedstrijd speelt in en tegen FC Emmen, in de JenS Vesting, de thuishaven van FC Emmen.

Deze ochtendtraining was de enige training voor vandaag. De spelers mogen vanmiddag genieten van een vrije middag.

Foto's van Albert van woensdag 7 januari 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.