Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

 
Aan de vooravond van de tweede en laatste oefenwedstrijd van FC Groningen, die tegen KAA Gent, de vorige club van Sergio Padt en de huidige club van ene Nicklas Pedersen, werkte FC Groningen een interessante partijvorm af. Er werd niet veel gewisseld; er leek alleen gevarieerd te worden tussen 433 en 442. Hoe het straks bij de hervatting van de competitie zal uitpakken is nu nog niet duidelijk, maar het kon wel eens op een bijzonder aanvallend ingesteld concept uitdraaien, dat mogelijk ten koste gaat van Maikel Kieftenbeld.

Verslag Albert Uilenberg vanuit Oliva, donderdag 8 januari 2015

Oliva, donderdag 8 januari 2015. Om 10:30 uur begonnen 24 spelers aan de ochtendtraining. Yoëll van Nieff was in het hotel achtergebleven om zijn liesblessure rust te gunnen. Na de gebruikelijke warming-up, die deze keer van erg korte duur was, werden de gebruikelijke rek- en strekoefeningen gedaan en even later een  oefening met korte passes.  Na de pauze werd er begonnen met een grote partij van 3 x 10 minuten waarbij duidelijk de contouren van het basiselftal op de meeste posities duidelijk werden.

Team 1:
Sergio Padt – Johan Kappelhof, Eric Botteghin, Martijn van der Laan, Lorenzo Burnet – Albert Rusnák, Simon Tibbling, Tjaronn Chery – Mimoun Mahi, Michael de Leeuw, Danny Hoesen.

Team 2:
Wieger Sietsma – Hans Hateboer, Desevio Payne, Hilal Ben Moussa, Roland Baas – Henk Bos, Maikel Kieftenbeld, Rasmus Lindgren – Jarchinio Antonia, Dino Islamovic, Nick van der Velden.

Als wisselspelers fungeerden Peter van der Vlag en Juninho Bacuna.

In de 2e partij van 10 minuten kwam Peter van der Vlag voor Wieger Sietsma in het veld en werd Henk Bos vervangen door Juninho Bacuna, beide spelers voor team 2. In deze partij werd eindelijk gescoord, 0-1 door Juninho Bacuna door een counter en 1-1 door Albert Rusnák door een vrije trap die in de rechter bovenhoek verdween.

In de 3e en laatste partij kwam Sietsma er weer in voor Van der Vlag, Bos voor Ben Moussa en wisselden Lindgren en Mahi van team. Rasmus Lindgren ging centraal op het middenveld spelen. In deze partij maakte Tjaronn Chery de winnende treffer met een fraaie lob.

Conclusie: team 1 lijkt het basisteam te worden, maar men lijkt nog te twijfelen tussen Rasmus Lindgren en Simon Tibbling. Toch een nadeel voor Tom Hiariej die er door zijn blessure niet bij is en zijn basisplaats wel eens kan gaan verliezen evenals Maikel Kieftenbeld die mede de dupe lijkt te worden van de kwaliteitsinjectie bij FC Groningen.

Als afsluiting van deze ochtendtraining er partijtjes vier tegen vier gespeeld. De indeling:

Oranje: Kieftenbeld, Bacuna, Rusnák, Mahi
Geel: Hoesen, Hateboer, Tibbling, Chery
Blauw: Van der Velden, Baas, De Leeuw, Lindgren
Groen: Islamovic, Payne, Bos, Antonia

De drie keepers, Padt, van der Vlag en Sietsma wisselden steeds van team.

Drie partijtjes oranje tegen geel leverde een 2-2 eindstand op, 0-1 Hateboer, 0-2 Hoesen, 1-2 Rusnák en 2-2 Rusnák. Drie partijtjes blauw tegen groen werd 1-0 voor blauw door een doelpunt van De Leeuw. Omdat er een finale zou worden gespeeld moest er in de strijd tussen geel en oranje een winnaar tevoorschijn komen door middel van strafschoppen. Voor oranje schoot Kieftenbeld over en knalde Hoesen zijn penalty er wel in. De finale tussen geel en blauw werd 0-0, waardoor ook hier strafschoppen moesten worden genomen om een winnaar te krijgen. Voor blauw scoorde De Leeuw 1-0, daarna 1-1 Hoesen, 2-1 Van der Velden en omdat de strafschop van Chery werd gestopt door Sergio Padt werd blauw de winnaar.

De middagtraining werd verplaatst naar het strand ter hoogte van Camping Pepe, ongeveer een kilometer zuidelijk van het spelershotel. Daar waren drie volleybalnetten gespannen waar de spelers mochten tennissen. Dat gaf natuurlijk een aantal leuke acties, doch ook fanatieke reacties wanneer een speler het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter, maar er was volop plezier. In de duinen bleken zich twee scherpschutters op te houden die diverse spelers met waterpistolen hebben beschoten. Namen wilde de Guardia Civil niet prijsgeven, enkel de initialen: M.v.d.L. en B.d.V.

Foto's van Albert van donderdag 8 januari 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.